Petróczi Katalin
h á z a s s á g m e n tő

Kosár

Igaz történetek sorozat: Ismerkedés elköteleződés után

ismerkedés elköteleződés után

Ebben a sorozatban olyan eseteket dolgozok fel, amelyek klienseimmel történtek meg és úgy gondolom, hogy sokakat érinthet a probléma. Igaz történeteim szereplői minden esetben Zénó és Eufrozina. Minden más beazonosításra alkalmas információt megváltoztatok az eredeti szereplőkkel kapcsolatban.

Az utóbbi időben több párral is találkoztam, akik gyakorlatilag sose éltek együtt – úgy igazán -, mielőtt összeházasodtak.

Az egyik történetben Zénő és Eufrozina gyerekkori diákszerelmet éltek át közvetlenül középiskolás koruk után. Hamarosan azonban másfelé sodorta őket az élet, így 30 évig nem találkoztak és egyáltalán nem is tudtak egymásról. Majd 30 év múlva összetalálkoztak. Ekkor már mindketten elváltak és fellángolt az egykor hamvába holt szerelem. Össze is házasodtak hamar és náluk is néhány év után derült ki, hogy mennyire nem ismerték egymást korábban.

A másik párnál egész más a helyzet. Zénó válogatott sportoló volt még Eufrozinával való megismerkedésükkor. Edzőtáborról edzőtáborra járt, mikor is valahol a világ egyik csodás pontján találkozott a szintén ott nyaraló Eufrozinával. Egymásba szerettek és elindult egy többéves távkapcsolat. A távkapcsolat éppen abból adódott, hogy Zénó sokat utazott az edzőtáborok és versenyek miatt, Eufrozina viszont más országból származott, tehát még mikor Magyarországon volt, se mindig voltak együtt. A nagy szerelem végül házasságra késztette őket. Ekkor Eufrozina ugyan Zénóhoz költözött, de ekkor Zénó még mindig aktív sportoló volt.

Közben megszületett a kisfiúk, aki 2 éves lett, mire az apja abbahagyta az aktív sportolást és már többet volt otthon. Nekik ekkor kezdődött az igazi, valódi összeszokás. És ekkor kezdtek előjönni a komoly nézeteltérések. Ezek forrása a különböző kultúrából, egész más gondolkodású születési családból származtak ennek minden nehézségével együtt. Nem beszélve a nyelvi nehézségekről.

De most hagyjuk is a párokat…..

Ideális esetben a megismerkedést követi a valódi ismerkedési szakasz. Ma már legtöbbször össze is költözünk, amikor a hétköznapi helyzetekben is látjuk, hogy ki hogy reagál egy-egy szituációban.

Ilyenkor mindig nagy kérdés, hogy az alap értékeik, az értékrendjük mennyire illeszkednek egymáshoz. Ha az értékrendet tekintve nagy különbségek vannak, akkor sajnos nem sok esély van arra, hogy valóban egy stabil alapot építsenek fel hosszú távon. Ha ez rendben van, akkor jöhet, hogy a

  • pénz kezeléséről,
  • bizalomról, elköteleződésről,
  • családról,
  • munkáról,
  • szabadidő eltöltéséről,
  • énidőről,
  • egyéni és közös célokról

szóló témákat jó alaposan átbeszéljék, egyeztessék. 
Természetesen ennek a folyamatnak a során be kell gyakorolnia helyes kommunikációt, ami aztán az alapját képezi annak, hogy minden mást meg tudjanak beszélni a későbbiekben. Ez azt jelenti, hogy meg kell “tanulni egymást”; ki hogy működik, mik a gyenge pontjai, mi az, ami különösen bántja, illetve amit rendkívüli módon szereti. Magyarul fontos, hogy igazi szövetséggé váljon a kapcsolat. 

 Megjegyzem fentiekről beszélgetni nem felesleges később sem, hiszen változnak a körülmények, az adottságot, és persze mi is. 🙂

Ha most mindjárt szeretnél támogatást kapni,  

foglalj időpontot INGYENES telefonos konzultációra !
Ebben az esetben elmondhatod a saját helyzeteteket, segítek kicsit megérteni mi is történik veletek és elmondom mit tartanék célszerűnek.
Emellett én is elmondom, hogy zajlik a tanácsadás, hogy ne legyen nagyon ismeretlen a helyzet, ha végül emellett döntötök.


Időpontot foglalok

időpont foglalás

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük