A teljesen elhidegült kapcsolatot még meg lehet menteni?

elhidegülés

A megromlott házasságok 70%-a megmenthető lenne. Sajnos ezeknek csak a töredéke az, akik kérnek segítséget. A 30% az vagy nem menthető, vagy olyan, amit jobb nem mentegetni, kifejezetten ajánlott a válás (bántalmazás, függőség esetén). Sokszor azért maradnak benne egy nagyon rossz kapcsolatban, mert egyszerűen a szociális háttér olyan, hogy teljes bizonytalanságba kerülne a család egyik fele. Ma már a külső elvárások sokkal kevésbé befolyásolják a párok ilyen irányú döntéseit.

Általában az elhidegült párok azt gondolják, hogy ők már biztos nem tudnak egymásra nőként és férfiként úgy tekinteni, mint régen. Nem is szeretnek visszaemlékezni a régi szép időkre, hiszen az mindig szembesíti őket a mostani, teljesen eltávolodott kapcsolatukkal. Ez pedig nagyon fájdalmas. Sokkal több válás van az elhidegülés miatt, mint hűtlenség miatt.

Van egy jó hírem. Ha van honnan, akkor van hova visszatalálni. Abban az esetben, ha egy párnak volt legalább 3-4 igazán boldog éve, akkor ez bizony visszahozható. Természetesen nem egyik napról a másikra, bele kell tenni munkát, sok-sok figyelmet.

Idézzük fel a boldog éveket!

Először is emlékezzünk vissza, annak idején miért szerettünk bele a párunkba! Ezek közül mik azok, amik még mindig megvannak benne, mik azok, amik valahol elkoptak. Vajon miért koptak meg? Elevenítsünk fel közös élményeket és emlékezzünk rá, az milyen érzéseket váltott ki belőlünk akkor!

 

Frissítsük fel ismereteinket arról, vajon hogyan tudjuk a szeretetünket kifejezni a társunknak?

Sokan úgy érzik, mindent megtettek a társuknak, ő mégse érzi ezt. Legtöbbször úgy igyekszünk kimutatni a szeretetünket, ahogy mi szeretnénk megkapni ezt a párunktól. De sok esetben ő egészen másból érzi azt, hogy szeretjük. Ezt meg kell tudnunk a másiktól, hogy ő miből érzi azt, hogy szeretjük.

 

Bocsássunk meg egymásnak!

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Azért is nem ezzel kezdünk, mert amikor még nagyon  nagy a távolság közöttünk, akkor ezt még nincs, ami motiválja. Pedig szükség van rá, hiszen az évek folyamán sok sebet ejtettünk és kaptunk. Ezek sokszor már fekélyesek ilyenkorra. Ezeket pedig máshogy nem lehet begyógyítani csak azzal, ha tisztázzuk ezeket és megbocsátunk a társunknak.

 

Töltsünk egymással minőségi időt!

Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy közös programokat csináljunk. Szükség van a közös élményekre, hogy kicsit újra megismerjük egymást. Nagyon sok változás van ma már a világban. Sok új információkkal találkozunk. Bennünket is már egész más dolgok érdekelnek, mint akár húsz évvel ezelőtt. Egész új oldalairól ismerhetjük meg a párunkat.

Nem mondom, hogy könnyű ez az út, de mindenképpen sok élményt tartogat ha komolyan vesszük. Fontos még, hogy vegyük elő a humorunkat. Nagyon sok helyzet megoldását megkönnyíti.

Sok kapcsolatról hallok, amelyek végigmentek ezen az úton és egy sokkal magasabb szintű kapcsolatuk lett. Egy házaspár úgy fogalmazott:

“Lelkileg soha ilyen közel nem voltunk egymáshoz, mint most. Pedig én azt gondoltam, hogy már beszélgetni se fogunk tudni soha egymással.”

Ha már elindultatok az eltávolodás útján, vagy szeretnétek ezt éppen megelőzni, szeretettel várlak Benneteket a

február 19-i ELŐADÁSON,

amin éppen az ELFEJLŐDÉS lesz a téma.

Itt tudod követni a Facebook oldalamat.

Ha hasznosnak találtad a cikket, kérlek oszd meg a barátaiddal is!

Fotó forrása: a href=httpswww.freepik.comfree-photos-vectorspeoplePeople photo created by freepik – www.freepik.coma

 

 

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.