Belefásultál a kapcsolatodba? Van egy ötletem!

fásult kapcsolat

Nem, nem azt fogom mondani, hogy válj el, és keress egy másik sokkal érdekesebb, konflilktusmentes párt. Ismersz már talán annyira, hogy nem is ezt vártad.

 

Miből adódik ez a fásultság egy kapcsolatban?

 

Lehetne rávágni, hogy

  • hétköznapok taposómalma,
  • a rutinok,
  • sok megoldandó feladat

és nincs már energiánk a másikra odafigyelni. De ez ennél sokkal bonyolultabb.

Amikor a fejünk tele van a családi, munkahelyi gondokkal hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, hogy van egy kapcsolatunk, amit folyamatosan ápolni kell. Mint a kertben a virágokat. Sok összezördülés is lehet abból, hogy ingerültek vagyunk a sok feladattól, határidőktől. Olyan dolgokon zördülünk össze, amiken – ha jól belegondolunk – teljesen felesleges. Ráadásul sokszor ezek a veszekedések is már szinte ugyanazon forgatókönyvek szerint működnek. Mégse vagyunk képesek ezeket megelőzni.

Ez a folyamat úgy folytatódik, hogy azokat a programokat, pillanatokat is elhanyagoljuk már, amik addig örömet okoztak. Amik feltöltöttek bennünket korábban és segítettek átlendülni a hétköznapokon. Egyszerűen attól félünk, hogy a régi szép emlékeket is el fogja már rontani a vita.  Vagy egyszerűen elkezdjük kerülni egymás társaságát a béke érdekében. Ez mind-mind a szeretetlenség érzését okozza bennünk. Ráadásul a viták, veszekedések során sorra sértéseket adunk és kapunk, amik csak még rontanak a helyzeten. Nem is írom tovább, hogy ez a negatív spirál hova tudja juttatni a kapcsolatunkat.

 

És tudjátok mi van?

 

Nem arról van szó, hogy már nem szeretnénk egymást. Egyszerűen elveszítjük a kapcsolatot egymással, mert nem beszélünk a konfliktusok okairól. Hiszen nincs időnk, nincs energiánk erre. Egyszerűbb nyelni, vagy csak röviden de annál bántóbban odaszólni. Hátha ebből ért a másik. De sajnos ez semmi másra nem fogja őt ösztönözni, mint az önvédelemre.

 

Adok Nektek egy tippet, egy kész módszert

 

Ennek a módszernek a segítségével megállíthatjátok ezt a spirált és elindíthat Benneteket egy pozitív irányba. Nem lesz nagy meglepetés, ha azt  mondom, hogy beszélgetni kell hozzá. Mivel tudom azonban, hogy egy idő után már ezt is nehéz, kínos újrakezdeni, ezért dolgoztam ki egy módszert, ami keretet ad ennek.

Meghoztad a döntést?

  • Szeretnéd újra jól érezni magad a párod társaságában?
  • Szeretnéd, ha újra egy nyelven beszélnétek és ahelyett, hogy mindig a hibát keresed benne, újra meglátod a szerethetőt, az értéket?
  • Szeretnéd, ha mindez kölcsönös lenne?

Ha IGEN a válaszod, akkor töltsd le a FÓRUMOZÁS módszerét, amivel megtehetitek az első lépés újra egymás felé! Add meg az e-mail címedet, és hamarosan olvashatod is!

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.