Petróczi Katalin
h á z a s s á g m e n tő

Kosár

Hogyan kapcsolódj a párodhoz? Avagy közeledés mesterfogásai.

42.poszt

Ismerjük azokat az időszakokat, amikor csak jövünk – megyünk egymást kerülgetve, és tesszük a dolgunkat. Egymáshoz közeledésnek még csak a nyomai sincsenek. Ahogy mennek a napok, közben egyre távolabb kerülünk egymástól. Sokszor szinte teljesen megszűnik a kommunikáció közöttünk. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan tudjuk elkezdeni a közeledést?

Ennek több módja is van, de én most egy tippet adok.

Miközben kerülgetitek egymást, és feszengtek közben, nagy valószínűséggel mindketten hiányoljátok az intimitást. Te se kezdeményezel és a párod szintén nem tudja, hogy kezdeményezzen, vagy talán eleve Tőled várja. Legyél proaktív, ahogy erről egy korábbi cikkben olvashatsz. A nem megfelelő kommunikáció, vagy annak teljes hiánya sajnos pont abba az irányba hat, hogy egyre nagyobb falak emelkedjenek közöttünk, hiszen közben bennünk folyamatosan zajlanak az események, érzések, érzelmek, amelyeket nem osztunk meg a párunkkal.

Biztos Te is voltál már úgy, mikor valamit csináltál és közben szerettél volna mondani valamit a párodnak, de ő éppen olvasott. Nagyon “nyögtél”, sóhajtottál, esetleg a torkodat reszelted.…. és vártad, hogy a férjed/feleséged csak rákérdez, hogy mi baj van. Ezek olyan kapcsolódási kísérletek, amikor fel akarjuk magunkra hívni a társunk figyelmét.

Két lehetőséged van ezekben az esetekben:

Az egyik, hogy ilyenkor nem adsz különböző “füstjeleket” és várod, hogy a párod észrevegye ezt, hiszen eddig se tette. Inkább mondd meg neki, hogy szeretnél valamit megosztani vele. Kérd meg, szóljon, ha már tud rád figyelni.

A másik, hogy valószínűleg, ő is tesz kapcsolódási kísérleteket, melyeket eddig te se vettél észre. Mostantól figyelj ezekre, és reagálj rájuk. Kérdezd meg, hogy mi foglalkoztatja. Vagy egyszerűen látványosan figyelj rá. Ne hagyd ki a kapcsolódási kísérletekre való válasz lehetőségeket. Ha kitartóan reagálsz az ilyen jellegű figyelemfelhívásaira, ez idővel kölcsönössé válik. Így szépen újra lehet éleszteni a kommunikációt közöttetek.

Ha hasznosnak találtad a cikket, ne titkolózz, kérlek oszd meg másokkal is !

Ha úgy érzed, hogy nem tudod hogy kezd el a közeledést újra a pároddal, de szeretnéd írjál nekem bátran!

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük