Szeretem, de észre se veszi. Ötlet hétköznapokra.

szeretet
Hadd osszak meg Veletek egy gondolatot, amit érdemes a mindennapotokba bevinni.
 
Miért könnyebb nőnapon, születésnapon, ünnepnapokon szeretetet adni egymásnak? Miért nehezebb ezt a hétköznapokban is megtenni?
Azért, mert az ünnepnapokon, főleg erre fókuszálunk. Félretesszük a hétköznapi gondokat, nehézségeket, feladatokat. Amikor hétköznapokon éppen ránk jön, hogy most kedvünk van kedveskedni a párunknak, sokszor azt tapasztaljuk, hogy nem is reagál rá. Észre sem veszi. 
Mi ennek az oka?
 
  • Egyrészt az érzelmeink mindannyiunknak hullámzanak. Nem mindig ugyanakkor vagyunk éppen érzelmileg fent, mikor a társunk. Amikor az ember épp kicsit a mélypontján van, akkor nehezebben tudja elfogadni a szeretetet. Hiszen éppen saját magát se szereti annyira. Ezért mástól se tudja befogadni a szeretetet.
  • A másik a hétköznapi feladataink. Nőknek a háztartással kapcsolatos elintéznivalók és a gyerekek körüli teendők, feladatok, ami a meghatározó, de lehet, hogy éppen a munkahelyén vannak gondjaik. Esetleg valamelyik szülőjük beteg. Ilyenkor kicsit beszűkült tudatállapotban vagyunk, hiszen egészen másra koncentrálunk. A férfiak ebből a szempontból szintén hasonlóan működnek. Náluk leggyakrabban a munkahelyi stressz – feladat megoldások, döntési helyzetek, hirtelen változó feltételek – vonja el a figyelmüket. Ilyenkor egy-egy kedves megjegyzés nagyon jól eshet, de nem biztos, hogy célba ér.

 

 

Mit tehetünk?

Két dolgot is tehetünk ilyenkor és ezt bizony nekünk kell tudnunk, hogy  milyen helyzetben melyik a hatásosabb:
  • visszalépünk kicsit, miközben nagyon kedvesek maradunk a párunkhoz és megvárjuk, míg elmúlik ez a nehéz időszak. Addigra a társunkban talán fel is merül a hiányérzet és ő lép felénk. Ezt viszont fontos észrevenni.
  • kitartóan küldjük a szeretet üzeneteinket nem nyomulva, csak éreztetve, hogy mihelyt fogékony rá, akkor töltődhessen a szeretetünkből.
  • ne feledjük, hogy a humor sok helyzeten átsegít bennünket. Ha nem tragikus a helyzet egyébként, akkor ilyenkor az is segíthet kicsit a másikat feloldani. Mindjárt befogadóbb lesz :-).
  • ne feledjük, hogy nem biztos, hogy ugyanazon a “nyelven” jut el hozzánk a párunk szeretete. Hogy megtudd, melyikteknek mi az elsődleges szeretetnyelv, ami által könnyebben eljutunk a szívéhez, töltsétek ki a szeretetnyelv tesztet.

 

Egyet ne tegyünk, hogy megsértődünk. Emberek vagyunk, akiknek nem egyformák a mindennapjaik se körülményeket, se érzelmeiket illetően. Erre érdemes tekintettel lenni.

Kitartóan, szeretettel próbálkozzatok és meglesz a jutalom, ezt viszont megígérhetem :-).

Ez lenne az én Nőnapi jó kívánságom nem csak nőknek!

 

Ha több segítségre van szükséged, hogy valóban közelebb kerüljetek egymáshoz, keress bátran!

Ha naponta szeretnél apró ötleteket, kövesd az oldalamat!

Csatlakozz hozzánk az Újratervezés 40 felett csoportunkba!

 

 

 

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.