Vasárnap kezdődik a házasság hete. Nem vagyok híve ezeknek a kampányszerű ünnepléseknek, hiszen akár Karácsonykor a szeretet, akár ilyenkor a szerelem nyilván nem működik az év többi napja nélkül. Ha csak ezen a pár napon figyelnénk oda egymásra, a fene megette. Ezzel gondolom a többség egyetért.

 

Kapcsolatunk rendszeres felülvizsgálata

Arra azonban jók ezek a napok, egy-egy hét, hogy ráirányítsa a figyelmet,  hogy mennyire fontos a stabil háttér a magánéletben. Az élet minden területén jobban tudunk teljesíteni, ha a magánéletünk kiegyensúlyozott.

Érdemes egy házasságban időnként tartani egy kis felülvizsgálatot, mik az, ami jól működik, ami mindkettőnk számára örömet okoz és mi az, ami nem úgy működik, ahogy kéne. Általában ebben a nők a jobban. Ők inkább odafigyelnek a kapcsolat alakulására. A férfiaknak ez sokszor terhet jelent, pedig hálásak lehetnek a nőknek, hogy ők erre is figyelnek. Még talán ennél is több kapcsolat menne tönkre, ez ez nem így lenne. Pedig azonkívül, hogy számunkra nagyon fontos, hogy egy stabil, kiegyensúlyozott kapcsolatban éljünk, emellett óriási jelentősége van annak, hogy a gyermekeinknek milyen példát mutatunk. A kötődés, a kommunikáció, a konfliktusmegoldási mintákat tudatalatt is tovább viszik.

 

A kiegyensúlyozott házasság, család megtartó ereje

Amikor az életünkben van egy komolyabb válság, akkor pedig óriási megtartó erő, egy igazi szociális háló tud lenni egy összetartó, több generációs család. Megadja nekünk azt a hitet, hogy egyszerűen nem történhet nagyon nagy baj, hiszen a család ezt nem engedi. Szoktam emlegetni a tűzhangyákat, amik általában úgy élnek, mint az általunk is ismert hangyák, de vízpartokon. Ha jön egy áradás, vagy tengernél a dagály, akkor összekapaszkodnak és szépen a víz felszínén végig ringatózzák a víz emelkedését. Mikor újra szárazföldet érnek, újra mennek tovább a maguk útján. Itt meg is tudjátok nézni. Enélkül nem élnék túl.

Ilyen megtartó tud lenni egy többgenerációs, erős kohéziójú család. De ez nincs anélkül, hogy nap mint nap a nézeteltéréseinket, különböző szokásainkat ne tudjuk jól és szeretettel kezelni. A kitartó, türelmes munka, egymásra figyelés, szeretet, tisztelet a nézeteltérések idején is, aminek megfizethetetlen, semmi mással nem pótolható ajándéka egy ilyen család megteremtése, megalapozása, vagy szerencsés esetben folytatása.

 

Amit én hozzáteszek, hogy ezt megvalósítsd

Annak érdekében, hogy én is segítsem a párokat minél közelebb kerülni egymáshoz, ezen a héten több ajándékot, kedvezményt is meg fogok osztani azokkal, akik olvassák a cikkeimet és követik a Facebook oldalamat. Érdemes figyelni! 🙂

És ne feledjük, hogy 19-én az Elfejlődésről tartok előadást, amire itt tudsz regisztrálni :-). Csak hogy ne elszakítson egymástól Benneteket az, hogy más iránt érdeklődtök, hanem összetartson a kapcsolatotok sokszínűsége.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

A Facebook oldalamat itt tudod követni. Gyere, csatlakozz hozzánk!

Ha szeretnél személyesen találkozni velem, keress bátran!