Ígértem korábban ajándék ötleteket Nektek Karácsonyra a szeretetnyelvek szerint.

 

Először röviden nézzük meg, mik is a szeretetnyelvek!

 

Nagyon sokszor van úgy, hogy szeretjük a párunkat, igyekszünk is kimutatni a szeretetünket, mégse érzi ő azt valójában. Ez azért van, mert mindannyiunk másból érzi a másik szeretetét. Nekünk nem aszerint érdemes elsősorban a szeretetünket kimutatni, amiből mi érezzük a párunkét, hanem tudnunk kell, hogy neki mi a szeretetnyelve és úgy szeretetet adni, amit biztosan annak is érez.

 

De milyen szeretetnyelvek is vannak?

 

Ajándék

Ez bármilyen apróság lehet, ami azt az üzenetet hordozza a párunk számára, hogy már az ajándék kiválasztásakor is rá gondoltunk. Nem az értéke és a nagysága számít, hanem az üzenet, amit hordoz.

 

Fizikai érintés

Lehet akár csak egy simogatás, egy csók, egy ölelés, de az is, hogy beszélgetés közben megfogod a kezét, vagy a combjára teszed a kezed. Az ő számukra kiemelten fontos a kielégítő szexuális élet.

 

Minőségi idő

Ez nem csupán beszélgetést jelent. Persze annak kiemelkedő szerepe van. Főleg úgy, hogy amikor ő beszél, 100 %-ban csak rá figyelj és jelezd is ezt vissza neki. Minden együtt végzett program erősíti benne a szeretetet, legyen az közös vásárlás, közös takarítás, barkácsolás közbeni segítség és persze a közös pihenés is.

 

Szívességek

Bármit megteszel neki, ami egyébként nem a Te dolgod lenne, az neki azt fejezi ki, hogy szereted. Ellenben, ha nem teszed meg, ami a Te dolgod lenne, az hatványozottan bosszantja. Ha ki akarod mutatni, mennyire szeretet, tegyél meg helyette valamit, amiről tudja, hogy egyébként nagyon nem szereted csinálni, de megkönnyíted vele a dolgát.

 

Elismerő szavak

Mindenféle megerősítés erősíti az érzelmeit irántad. Ha kifejezed azt, hogy örülsz, hogy

  • Veled van,
  • milyen csinos,
  • milyen ügyesen oldott meg egy problémát.

Bókok, dicséretek, megerősítések növelik a szeretetszintjét és bizalmát irántad.

Ha nem vagy tisztában a párod szeretetnyelvével (akár a sajátoddal se), akkor csináljátok meg a Szeretetnyelv tesztet, mielőbb tovább olvasol.

 

No akkor térjünk is rá a lényegre…

 

Ajándék

Ha a társad elsődleges szeretetnyelve az ajándék, nagyon sok lehetőséged van. Szerencsés helyzetben pontosan tudod, hogy mire vágyik és módodban is áll ezt megvenni neki. Ebben az esetben nem sok segítségre van szükséged. De még ebben az esetben is van lehetőséged választani, hogy tárgyi ajándékot, vagy valami élményajándékot veszel neki. Az biztos, hogy ő leginkább a meglepetésnek fog örülni. Ha nincs konkrét ötleted, akkor azt ajánlom, beszélgetés közben tereld a szót a jövő évi tervezgetésre és abból jó ötleteket lehet meríteni.

 

Fizikai érintés

Ha a fizikai érintés a párod elsődleges szeretetnyelve, akkor talán nem is a konkrét ajándék, ami hangsúlyt kell kapjon az ünnepek alatt, inkább a sok simogatás, puszik, csókok, fizikai közelség. Sokszor öleld meg! Akár valamilyen tevékenység közben is. Még főzni is sokkal szívesebben fog, ha néha hátulról átöleled, vagy adsz egy csókot a nyakába. Neki már karácsonya lesz attól, hogy folyamatosan érzi a közelségedet. Ajándékba adhatsz neki például valamilyen különleges masszázst, vagy akár egy közösen eltöltött hétvégét, ami magában foglal valami különleges testkezelést.

 

Minőségi idő

Amennyiben a minőségi idő a párod elsődleges szeretetnyelve, akkor úgy gondolom nála az élményajándék az, ami leginkább kifejezi a figyelmedet és szeretetedet. Neki minden a szeretetedet fogja kifejezni, ami valamiféle közösen töltött program. Ma ebben már nagyon nagy választék van érdeklődési körtől függően. Jó ötlet lehet akár egy nyugalmas wellness hétvégére is, de ha kicsit izgalmasabb, mozgalmasabb, vagy kulturális program közelebb áll hozzátok, akkor ha rákeresel az élményajándékokra, nagyon sok lehetőséget találsz már az interneten is. (www.feldbox.hu, www.elmenyplaza.hu)

 

Szivességek

Ha a szivességek a párod elsődleges szeretetnyelve, akkor kimeríthetetlen forrást találsz akár otthon is. Ha ezt ajándékba szeretnéd csomagolni, akkor készíthetsz neki akár egy utalványt, amelyet ígéretet tehetsz valamilyen kötelezettsége átvállalására akár egész évben, vagy 3 hónapig, de beváltható lehetne ez nálad 1-1 konkrét alkalomra is, amikor leginkább úgy érzi, hogy szüksége van a segítségedre. Ezt is megszerkesztheted szépen akár számítógépen, kinyomtatod és egy szép masnival átkötöd. Arról nem beszélve, hogy például a karácsonyi nagy sütés-főzés után átvállalod a konyhai “romeltakarítást”. Biztos vagyok benne, hogy ez telitalálat.

 

Elismerő szavak

Amennyiben az elismerő szavak a társad elsődleges szeretetnyelve, akkor kicsit nehezebb helyzetben vagy. Ebből azért nehezebb ajándékot csinálni, de azért ez se lehetetlen. Például írhatsz neki egy szép szerelmes levelet, amiben leírod, mi mindent szeretsz, becsülsz benne. Ezt akár egy könyv, vagy egy színházjegy, vagy bármilyen kisebb ajándék mellé csomagolhatod, vagy eldughatod otthon egy olyan helyre, ahol biztosan megtalálja. Azt hiszem ennél szebb ajándékot nem is kaphat. Ezt egyébként bármelyik másik ajándék mellé is adhatjátok a párotoknak. Nem baj, ha 30 éve nem írtál neki szerelmes levelet. Sőt, akkor pláne itt az ideje.

Remélem sikerült néhány ötletet merítened a leírtakból! Ha igen, írd meg hozzászólásban, hogy mi volt az!

Ha a kapcsolatotok javításához szeretnél további ötleteket, akkor kövess a Facebook-on és a Youtube csatornámon! 

Kiemelt kép: a href=httpswww.freepik.comfree-photos-vectorschristmasChristmas photo created by freepik – www.freepik.coma