Ugye tudod, hogy nem véletlen, hogy a virágok más-más locsolás módot és víz mennyiséget igényelnek? Ha ezt nem tartjuk be, minden jó szándékunk ellenére kimúlnak. Figyeld meg a kaktuszt, mi lesz vele, ha minden nap locsolod!

Vannak párok, ahol az egyik fél arról panaszkodik, “Úgy érzem, nem szeret a társam”, mire a másik “Pedig én mindent megtettem.” Tipikusan abból adódik, hogy nem úgy szerette a párját, amiből ő ezt érezte volna.

Éppen ezért alkotta meg Gary Chapman az 5 szeretetnyelv fogalmát, hogy megismerhessük, hogy a párunk miként érzi azt, hogy mi szeretjük. Mert hiába viszünk neki virágot, ha az ő arra vágyik, hogy megöleljük. És hiába mosogatunk el helyette, ha ő inkább abból érzi, hogy szeretjük, ha leülünk vele beszélgetni.

A szeretetnyelv teszt kitöltésével megismerhetitek a szeretetnyelveket és megtudjátok, nektek melyik az elsődleges szeretetnyelvetek. Utána már csak arra kell odafigyelni, hogy ne a sajátotok szerint mutassátok ki a párotoknak a szereteteket, hanem az övé szerint.

Kezdődhet a játék! (Nyomj rá a Let’s start! gombra!)

 

Érdekelnek a párkapcsolati témák?