Voltál már úgy, hogy valamivel elégedetlen voltál, valamiért mérges voltál a párodra, de nem mondtad el neki, mert féltél, hogy megsértődik. Hányszor előfordul ez velünk, ugye? Ilyenkor van az, amikor elindulnak a belső monológok, a fejünkben megírt forgatókönyvek.

Persze idővel mi is lehiggadunk, már nem is tűnik olyan bántónak a dolog. De sajnos ezek a rossz érzések, megteszik a maguk romboló hatását bennünk. Ez egy hosszabb téma is lehetne, hogy ezek az esetek milyen károkat tudnak okozni a kapcsolatunkban. A sok kimondatlan dolog eltávolít bennünket. Én most abban szeretnék segíteni, hogy hogyan előzzétek meg, hogy az ilyen lenyelt, ki nem mondott gondolatok miatt egy fal épüljön közétek.

Bizonyos időközönként tartsatok egy párkapcsolati fórumot. Ha fel tudjátok fogni egy kicsit játéknak, akkor tudjátok, hogy minden játéknak vannak játékszabályai. Ezeket Ti magatok is kidolgozhatjátok. Pl helyszínhez köthetitek, ami számotokra megnyugtató, időponthoz, halk zenei háttérhez, 1-1 pohár vörösborhoz, a lényeg, hogy kellemes, laza légkört teremtsetek hozzá. De van 2 olyan dolog, amit nagyon fontosnak tartok, hogy érvényesüljenek:

1/ Az első és legfontosabb, TILOS megsértődni. Mindketten tudjátok, hogy az egészet azért tartjátok, hogy a kapcsolatotok teljes mértékben őszinte legyen. Márpedig ha attól kell félni, hogy valamit mondok, akkor a másik megsértődik, akkor ez az egész megint semmit nem ér.

2/ Mindent mondjatok el egymásnak, ami az előző időszakban nagyon jó volt és azt is, ami rosszul esett, vagy bántó volt, vagy amiről agyaltál, de nem jött ki belőled.

Természetesen a legegyszerűbb, ha megállapodtok abban, hogy minden alkalommal, amikor valaki megbántva érzi magát, rögtön el tudja mondani (fenti 1. szabály betartásával). De ha ahhoz, hogy őszintén mindent ki tudjatok mondani kell megfelelő idő, odafigyelés, közeg, akkor hetente, 2 hetente fórumozzatok.

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is!