Személyes konzultáció

páros vagy egyéni ülések

Petróczi Katalin
házassági tanácsadó, life coach

Férjemmel 31 éves házasságban, saját szüleim 61 éve, férjem szülei 64 éve házasok. Hiszem, hogy a jó példa továbbörökíthető.

Ha úgy érzitek, veszélyben van a házasságotok, szeretnétek megmenteni a párkapcsolatotokat, a leghatékonyabb mód személyes tanácsadáson részt venni.

Az első alkalom arra ad lehetőséget, hogy felmérjem az aktuális helyzetet, és ezt követően kezdődik maga a párterápia. Itt már lépésről-lépésre haladva próbálunk közösen eljutni az általatok kitűzött célhoz.

Az ülések után feladatot adok, így hétről-hétre kaptok olyan kérdéseket, melyeket megvitatva haladunk előre.

Van lehetőség páros és egyéni ülésekre is, de mindkét esetben végig fogom a kezed.

 

“Katival coachingban lenni maga a nyugalom és békesség. Feszült és kavargó gondolatokat segít tisztázni, teljes figyelemmel kísér és minden rezzenésemre reagál. Mindig vannak jó tippjei és módszerei, hogyan lendüljek át a nehéz helyzeten. Belőle pedig sugárzik az empátia, a segítőkészség és a bölcsesség. Ajánlom neked, ha ilyen segítőre vágysz a változásodban.”

B. Gabriella

Mire számíthatsz Tőlem?

Tudnivalók konzultáció előtt

Mikor forduljak párkapcsolati trénerhez?

Ha párkapcsolatban élsz, de nem vagy boldog.

Ha érzed, hogy nagyon eltávolodtatok egymástól.

Ha hűtlenséggel terhelt a kapcsolatotok, de szeretnétek együtt maradni.

Ha nagyon sokat veszekedtek és minden elhatározás ellenére újra is újra egymásnak estek.

Ha egyedül élsz, de szeretnél egy társat találni.

Ha újra és újra ugyanabba a hibába esel akár a társkeresés kapcsán, akár a párkapcsolatodban.

Mikor válasszak egyéni coachingot?

Ha úgy érzed, hogy van az életedben valami, ami megakaszt. Amitől félsz, vagy csak egyszerűen nem tudod, hogy hogyan tovább.

Az is lehet, hogy nincs is konkrétan ilyen, egyszerűen azt érzed, hogy légüres térben vagy és nem tudod merre van az előre.

Egy feladat előtt állsz, ami túl nagynak tűnik, de nagyon meg akarsz birkózni vele.

A lényeg, hogy nem érzed komfortosnak a jelenlegi helyzetet valami miatt, aminek szeretnéd az okát kideríteni, vagy egyszerűen tudni, hogy merre is folytasd az utad.

Mikor válasszak egyéni coachingot?

Ha úgy érzed, hogy van az életedben valami, ami megakaszt. Amitől félsz, vagy csak egyszerűen nem tudod, hogy hogyan tovább.

Az is lehet, hogy nincs is konkrétan ilyen, egyszerűen azt érzed, hogy légüres térben vagy és nem tudod merre van az előre.

Egy feladat előtt állsz, ami túl nagynak tűnik, de nagyon meg akarsz birkózni vele.

A lényeg, hogy nem érzed komfortosnak a jelenlegi helyzetet valami miatt, aminek szeretnéd az okát kideríteni, vagy egyszerűen tudni, hogy merre is folytasd az utad.

Hogyan zajlik egy ülés?

Biztosítok egy nyugodt, barátságos közeget, és egy olyan légkört, ahol bizalommal meg tudsz nyílni. Elmondod, vagy elmondjátok nekem, mi a jelenlegi helyzet és mit szeretnél elérni. Ezután kitűzünk egy elérendő célt és megbeszélünk hozzá egy akciótervet.

Ezután lépésről lépésre haladunk előre.

Az egyéni üléseket igyekszünk végig követni ezt a tervet.

A páros üléseket, a párkapcsolati kihívások esetén is meghatározzunk a pár közös célját és miközben egyre közelebb kerültök egymáshoz, haladunk a vágyott állapot felé.

Ami mindkettőben közös, hogy teljes elkötelezettségre van szükség részetekről a cél elérése érdekében. Feladatokat kell megcsinálni egyik találkozótól a másikig és ehhez komoly elhatározás és akarat fog kelleni.

Magamnak se szívesen vallom be, hogy segítségre szorulok, nemhogy másnak

Senki nincs, akinek zökkenőmentes lenne az élete. Van, aki magában bosszankodik, van, aki feladja, van, aki szerez egy mentort, van, aki szakmai segítséget kér. Sokszor csak annyira van szükség, hogy kívülállóként kicsit más szemszögből láss rá a saját életedre. Ez egyáltalán nem gyengeség, sőt! Bátorság belátni, hogy most elakadtam és megerősödve tovább haladni.

Mit tudhat egy coach, ha én nem tudom megoldani. Félek, csak kidobom a pénzem

A coach nem szól bele a szakmai döntéseidbe. Ő csak más szemszögből segít láttatni Veled a saját helyzetedet, segít a személyiséged fejlődésében. Mentorként fogja a kezed, hogy meg tudd hozni az esetlegesen nehéz döntéseket is. Kérdéseinek következtében olyan megoldások is eszedbe jutni, amikre korábban nem is gondoltál.

Miben különbözik a személyes és az online ülés?

Nem sokban. A legnagyobb különbség talán csak az, hogy itt én nem tudom biztosítani az ideális körülményeket, tehát azt neked kell. Minden más ugyanúgy zajlik és tapasztalatom szerint ugyanolyan sikeres is tud lenni a folyamat.

Miben tudsz segíteni karrier tekintetében?

Attól függően, hogy teljes szakmát is akarsz váltani, vagy a jelenlegi szakterületeden belül szeretnél váltani, más-más a stratégia.

Első esetben megnézzük, az, amivel valóban szívesen foglalkoznál, amit akár ingyen is csinálnál, segítek megtalálni az erősségeidet és a cél eléréséhez szükséges képességeidet. Ezután együtt kijelöljük megint, mi a cél és megnézzük mi kell hozzá. Ezután jöhet a megvalósítás.

Ha csak váltani szeretnél, de az adott szakterületen maradsz, akkor eszerint fogok segíteni feltárni az ehhez szükséges erőforrásaidat és a lehetőségeket.

Mindkét esetben a Te kezedben van a döntés, a megoldás kulcsa. Én addig kérdezlek, amíg Te magad is tisztán meg nem látod az előtted álló megoldási lehetőségeket.

Mennyi ideig tart egy ülés?

Egyéni ülés általában 1 óra.

Ha a pároddal együtt jössz, akkor minimum 1,5 óra egy alkalom.

Módszerem

Konzultáció párral

Egy biztonságos, barátságos, békés légkörben lesz lehetőségetek elmondani külön-külön, hogy miért kerestetek fel engem, mi a helyzet a saját szemszögetekből és milyen segítséget vártok tőlem. Feltérképezzük, hogy jutottatok el a most kialakult helyzetig és tisztázzuk a közös célt, valamint hogy mit vállaltok ennek érdekében.

Ha sikerült a célt letisztázni, akkor elindulunk lépésről lépésre ennek a célnak az elérése érdekében. A Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által kidolgozott, már bevált módszereket követve segítlek Benneteket a vágyott cél irányába.

Ennek érdekében minden alkalommal kaptok feladatokat, aminek a sikerességéről következő alkalmon beszélünk. Ha valahol megakadtok, természetesen segítek áthidalni a nehézségeket. Két konzultáció között van lehetőségetek email útján kérdést feltenni.

A folyamat sikeressége nagyban függ a Ti akaratotoktól és a feladatok elvégzésétől. Ha ez a kettő adott, ez már szinte garancia a sikerre.

Egyéni coaching

Ha egyéni coaching céljából keresel fel, természetesen a légkör, a közeg hasonlóan békés, nyugodt lesz, ahol bátran megoszthatod velem, mi az, amiben elakadtál. Az első alkalom nagy részében Te fogsz mesélni nekem, én legfeljebb néhány tisztázó kérdést fogok feltenni, hogy pontosan megértsem a helyzetedet. Ha sikerült az első alkalommal megtalálnunk a valós elérendő célt, akkor egy akciótervvel zárjuk a beszélgetést.

Ezután lépésről lépésre fogjuk tisztítani a helyzetet, így minden alkalommal egy lépéssel közelebb leszünk a célhoz. Nagyon fontos, hogy egy-egy alkalom végén a vállalt feladatokat a következő alkalomig megcsináld, hiszen ez lesz a garancia arra, hogy Te is minél előbb megtaláld a megoldást a helyzetre.
Én végig „fogom a kezed”, tükröt tartok, hogy lásd saját magad kicsit kívülről és bíztatlak. Hiszen se a megoldás megtalálását nem tudom átvállalni Tőled, se a célig vezető út bejárását. De az, hogy különböző perspektívából látsz rá saját magadra, segíteni fog, hogy megtaláld a saját megoldásodat.

Abban segítek sok-sok kérdéssel, hogy tudatosabbá válj az út során, és mihamarabb sikerüljön megerősödve tovább folytatni az utad.

 

“Engedd meg, hogy visszajelezzek a coaching üléseken tapasztaltakról. Ami számomra zseniális benned, hogy azonnal olyan légkört tudtál teremteni, amelyben megnyílhatunk egymás előtt a párommal és előtted is. Tetszett, hogy egy jól kialakított struktúra mentén vezeted az üléseket. Az eredmény az lett, hogy a “szőnyeg alatt heverő gondolatok” mindkettőnk részéről a felszínre jöttek és megbeszélésre kerültek. Az ajándék számomra a párom felismerése volt: ha jobb kapcsolatot akarok, akkor nem elvárok, hanem adok.

Köszönjük, Kati!”

K. Rita

Helyszín

Tanácsadás pároknak Budapesten

1137 Budapest, Pozsonyi út 12.

Kellemes, megnyugtató környezetben várlak Budapesten a 13. kerületben, a Poszonyi úton páros coachingra.

Egyéni coaching

1027 Budapest, Margit körút 58.

Egyéni coachingra a Margit körútra várlak, ahol egy meghitt atmoszféra segíti a tanácsadást.

Tanácsadás pároknak Dunakeszin

2120 Dunakeszi, Tutaj u. 10.

Árak

Páros tanácsadás: 25.000 Ft/ülés

Egyéni tanácsadás: 15.000 Ft/ülés

Skype (online) tanácsadás

Az ár megegyezik a személyes tanácsadás árával.

“Hálás vagyok a segítségért amit tőled kaptam. Nem csak párkapcsolati, hanem családi téren is. Nagyon jó úton haladunk, a szeretet hordónk telik csak telik és a csáládi fórumok is sikeresek:-)

Köszönöm a támogatásod és rugalmassságod.”

Sz. Réka

“Az, hogy más szemszögből is láttam a problémáimat, segített jobban megérteni őket. A heuréka-érzésű 30-5-ért pedig sosem fogok tudni eléggé hálásnak lenni. Örülök, hogy megismerhettelek! A coachingot Katival csak ajánlani tudom mindenkinek!”

H. Éva

Időpontfoglalás

Válassz a szabad időpontok közül akár párban, akár egyéni coachingot szeretnél!

A lenti űrlap segítségével vedd fel velem a kapcsolatot!

Töltsd ki az űrapot az időpont és a helyszín megjelölésével!

Tanácsadás helye

Milyen tanácsadásra érkezel?

9 + 7 =

A házasságok több, mint 50%-a végződik válással. Ennek részben az az oka, hogy sokan nem mernek, szégyellnek, szakemberhez fordulni. Kényelmetlennek érzik egy „idegennel” megosztani a problémáikat. Pedig a válások nagy része megelőzhető lenne.

Petróczi Katalin
házassági tanácsadó, life coach