Megcsalt és mindez a hátam mögött történt

megcsalás

Micsoda ellentmondás!! Azért tartja titokban a szeretőjét a hűtlen fél, hogy ne bántsa meg a párját, miközben ezzel okozza a legnagyobb fájdalmat.

Nézzünk egy kicsit a hűtlen fél érzései mögé. Mi is zajlik le benne?

Zoltán, aki történtek idején 47 éves volt, a következőket mondta el erről:

“Amikor összeházasodtunk, én tudtam, hogy soha nem fogom megcsalni a páromat. Ez az értékrendembe egyszerűen nem fért bele és én akkor nagyon szerelmes voltam Ágiba. Meg se fordult a fejemben, hogy ez velem megtörténhet. Igen ám, de az évek múlásával jöttek a hétköznapi kihívások, küzdelmek, átmenetileg a munkanélküliség. Nagyon  megszenvedtük azt az időszakot. Épp akkor találkoztam Csillával. Együtt vártunk állásinterjúra. Én mentem be később, és mikor az interjú végeztével kijöttem, láttam, hogy Csilla megvárt. Bevallom, nagyon örültem neki és mindjárt meg is hívtam egy kávéra. Egy nagyon jót beszélgettünk. Nem akarom részletezni, a lényeg, hogy a facebook-on tartottuk a kapcsolatot és 2 hét alatt úgy éreztem, hogy beleszerettem. Így indult …

 

Mi is történt valójában? 

 

A hosszú évek és néha nehéz, néha szürke, monoton hétköznapok folyamán nem figyeltek egymásra Zoltán és Ágnes és így, bizonyos szükségleteik kielégítetlenül maradtak. Ez hajlamosíthatta mindkettejüket, hogy ha jön valaki, aki kitölti ezt a rést, akkor belecsúszhatnak egy megcsalásba.

Zoltán is nagyon jól tudta, hogy helytelen úton jár. De egy ponton túl már nem tudott visszalépni. Egyszerűen annyira sok örömet adott neki Csilla, hogy nem volt ereje hozzá. Meg úgy is érezte, hogy ez jár neki.

Amikor viszont az egész kiderült, akkor nagyon megijedt:

  • egyrészt rossz embernek érezte magát, hiszen a saját értékrendjét szegte meg
  • tudta, hogy megbántotta vele Ágit, amit nagyon nem akart
  • nagyon megijedt a következményektől, hogy most mi lesz.

Mind a három ok egyenként is okot adott neki arra, hogy az egész kapcsolatot titokban tartsa. Hiszen elválni nem akart volna Ágitól és megbántani se akarta őt. De arról a sok örömről se tudott lemondani, amiket Csillával való együttlétei okoztak.

 

Mi van, ha előre tisztázzák a játékszabályokat?

 

Ismerek olyan házaspárt is, akik a házasságuk elején józan, tiszta fejjel, végigbeszélek minden témát, ami adódhat a közös életük folyamán, hogy egyeztessék a nézeteiket. Ez egyébként nagyon becsülendő. Ezt sokan nem teszik meg, hiszen a szerelem fázisában teljesen természetesnek veszik, hogy mindenben egyetértenek. Ők megtették. Megegyeztek abban, hogy ha valamelyikük beleszeretne valaki másba (!), akkor azt mindenképpen megosztják rögtön a másikkal. Aztán mikor ez évek, sőt évtizedek múltán megtörtént, a feleség megcsalta a férjét, mégse így lett. Hiszen azt, hogy ebben az éles helyzetben ki hogy érez, ezt nem tudták előre eltervezni. A fenti három ok itt is megakadályozta a nőt abban, hogy megossza a titkát a férjével.

Arra is számítani lehet, hogy ha kiderül a megcsalás, és bevallja a hűtlen fél a történteket, mindig csak annyit fog bevallani, amennyi kiderült. Hiszen mindig azt fogja gondolni, hogy a többire már nem derül fény. Pedig azt kell mondjam, hogy DE.

Ilyenkor egy hosszú folyamat kell, hogy elinduljon, aminek a során

  • a megcsalt fél feldolgozza a történteket és a bizalmatlanságát,
  • a hűtlen fél feldolgozza a lelkiismeretfurdalást
  • és együtt felépítik újra a kapcsolatukat.

Az együtt megoldott konfliktusok, válságok nagyon erős kapocs lesznek a későbbiekben.

Ha érintett a házasságotok hűtlenséggel, de szeretnétek együtt maradni és új alapokra helyezni, akkor feltétlenül kérj egy időpontot egy ingyenes feltáró beszélgetésre!

Ha még nem vagy tagja csatlakozz a Tartósan boldog párkapcsolatban szeretnék élni Facebook csoportba!

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.