karrierváltás gondolat életünk során többször is felmerül. Ma már tudjuk, hogy az esetek nagy részében nem egy munkahelyen töltjük le a “munkás” éveinket, sőt, nem egyfajta tevékenységgel foglalkozunk egész életünk soránIlyen életszakasz például az “üres fészek” időszaka, amikor már nem a család ellátásán van a hangsúly, hanem inkább áttevődik saját magunkra.

Amikor azt érzed, hogy:

  • amivel foglalkozol nap mint nap a munkahelyeden, vagy a vállalkozásodban azt nem csinálod már tiszta szívvel,
  • akikkel együtt dolgozol, nem érzed magad jól velük,
  • minden nap egy kisebbfajta gyomorgörccsel jársz be a munkahelyedre, vagy kezdesz bele a munkádba

gyanakodhatsz rá, hogy eljött a változtatás, a karrierváltás ideje.

Mit gondolsz mitől van ez?

Az életed folyamán egészen a születésedtől meg kellett, meg akartál felelni valakinek. Pici korodban a szüleidnek, később az óvónéninek, aztán a tanároknak, főnöködnek, a családnak. Mikor a munkahely választásról volt szó, muszáj volt elhelyezkednek, hisz ezt várta el mindenki, sőt, még Te is saját magadtól. Sose azt kérdezték tőled, hogy mit szeretnél csinálni, mi okozna örömet, csak azt, hogy van-e már munkád, később, hogy mennyit tudsz vele keresni. Amíg a család ellátása van a központban, addig neked is ez volt a fő szempont. Így van?

Igen ám! De most, hogy a gyerekek már kezdenek önállósodni, felszabadul egy csomó időd, energiád, sokkal inkább van már időd saját magadra. Például észrevenni, hogy nem is csinálod szívesen amivel foglalkozol.

Na, de akkor most mi legyen?

VÁLTOZTASS!!! Ha ugyanazt csinálod továbbra is, mi fog változni? Jobban fogod magad érezni valamitől? De őszintén! Akarod magad jobban érezni? Ha IGEN a válasz, akkor azt tanácsolom, tedd a következőt:

  • Menj egyet futni, vagy edzeni, ami jobban esik, hiszen a mozgás aktivizálja a kreativitást.
  • Aztán egy zuhany után egyél meg egy kis csokit (mond, hogy én tanácsoltam), tegyél be egy számodra megnyugtató, vagy inspiráló halk zenét,
  • vegyél elő papírt és ceruzát (ne tollat, mert az ki fog fogyni) és írd össze, milyen tevékenységek okoznak számodra örömet.

A következő bejegyzésben folytatom a feladatsort. Addig legyen összeírva legalább 50 ilyen tevékenység. (Ez lehet a sétától kezdve bármi. Most még ne munkára koncentrálj!)

Karrierváltás 40 felett 2. rész

Karrierváltás 40 felett 3. rész

Ha tetszik a cikk és gondolod másoknak is segítene, kérlek oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal!

Ha segítségre van szükséges ahhoz, hogy bele merj vágni egy új útba, keress bátran!

A 3 részes cikksorozat végén különleges ajánlatom lesz Számodra!