A karrierváltás mikéntjét kezdtük el boncolgatni az előző részben. Sikerült összeírnod 50 dolgot, amit szívesen csinálsz szabadidődben? Nehéz volt? Gondolom nehezen indult be, aztán már abba se tudtad hagyni. Jól sejtem?

A következő feladat, hogy vegyél elő egy másik papírt, és ismerve a múltadat – rád bízom, hogy elég lesz-e a toll, vagy maradsz a ceruzánál – írd össze, hogy mi mindennel foglalkoztál korábban.

 

  • Milyen munkáid voltak, amiket nagyon szerettél? Mit szerettél benne?
  • Milyen munkáid voltak, amit nagyon nem szerettél? Ha nem, mi zavart benne?
  • Miket sportoltál, miket csináltál szabadidődben? Amiben már nagy tapasztalatra tettél szert (ideértve, hogy könyveltél, színészkedtél, úsztál, szuperül tudsz ajándékot becsomagolni, jól tudsz szervezni).
  • Azokat is vedd számba, hogy miben vagy jóMik az erősségeid? Milyen olyan fontos állomások voltak az életedben, amiket kilátástalannak tűntek, mégis sikerült megoldani őket. Mi kellett hozzá?
  • Mik voltak azok a tevékenységek, amik közben nagyon jól érezted magad. Írd melléjük azt is, hogy milyen érzésed volt közben, milyen sikerélményeid voltak! Kikkel vetted körül magad ezek közben?

 

Köszönöm, ha megosztod velem, milyen érzés volt ezeket leírni? Jöttek-e már közben ötletek, mivel is foglalkoznál szívesen? Most még függetlenül attól, hogy hogy is tudnál abból megélni. A 3. részben megnézzük, hogyan is kezdjél neki.

Amennyiben még nem olvastad az első részt, akkor ezt mielőbb pótold be Karrierváltás 1. rész

Ha tetszik a cikk és gondolod másoknak is segítene, oszt meg ismerőseiddel, barátaiddal!

A 3 részes cikksorozat végén különleges ajánlatom lesz Számodra!