A karrierváltás cikk sorozat előző részeiben kértem, hogy írjátok össze, hogy

1 Milyen tevékenységek okoznak örömet?

2 Mivel foglalkoztál korábban, ezek közül mi az, ami örömet okozott, mi az, ami nem?

3 Mivel töltöd a szabadidődet?

4 Mit sportoltál, vagy sportolsz?

5 Milyen tapasztalataid vannak?

6 Miben vagy ?

Ha ezeket sikerült összegyűjtened, akkor jöhet az ötletelés,

  • Mi az a tevékenység, amiben örömödet leled, felhasználhatod korábbi tapasztalataidat, erősségeidet.
  • Ezeket ismerve keresd azok társaságát, akik ezen a területen már sikeresek, keresd azokat a közösségeket, ahol hasonló érdeklődésű emberek vannak és kérdezz bátran! Aki valamiben valóban sikeres, az szívesen segít.
  • Gyűjts össze annyi infót, amennyi csak kell ahhoz, hogy bátorságot gyűjts.

Ha egy állás megszerzése a cél, akkor ne csak a kiírt állásajánlatokat bújd, hanem keress olyan cégeket, ahol hasznos lehet a Te tevékenységed és kérés nélkül küld el a jelentkezésedet olyan motivációs levéllel, amelyből a kiérződik lelkesedésed, ami felkelti a figyelmet.

Amennyiben egy önálló vállalkozásban gondolkodsz, akkor kezd el a jelenlegi munkád mellett kicsiben. Ez a lehető legideálisabb és legkevesebb kockázattal járó tevékenység. De biztos vagyok benne, ha megtaláltad a „rakétádat”, amitől tüzet fogsz, akkor megtalálod rá az időt és a lehetőséget.

Hidd el, ha magát a tevékenységet megtaláltad, „megszülted”, akkor a “hogyan” már jönni fog.

Ha még nem olvastad az az előző két részt, akkor tedd meg most Karrierváltás 40 felett 1. rész, Karrierváltás 40 felett 2. rész

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket, megköszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal!

Ahogy ígértem, van egy különleges ajánlatom. Ha végigcsináltad a cikksorozat összes feladatát, összeírtad az eddigi tapasztalataidat, örömet okozó tevékenységeidet, minden erősségedet és gyengeségedet, akkor felajánlok Neked egy óra coachingot féláron, 5.000,-ért, ahol végigbeszéljük a lehetőségeidet. Ezután pedig már rajtad múlik, hogy megtedd az első lépéseket a változtatás felé! Keress bátran a 0620/9394524 telefonszámon, vagy írj nekem üzenetet.