A 40-50-es korosztály egyik tipikus élethelyzete, amikor a gyerekek egyre önállóbbak, egyre kevesebbet vannak otthon, önálló programokat szerveznek, majd szép lassan el is költöznek. Ezt az időszakot hívjuk „üres fészek” szindrómának. Ezeket az éveket lehet nagyon nehezen is megélni, de lehetőség vagy van akár teljesen megújulni és új lendülettel jól kihasználni a felszabadult időnket, energiáinkat. A legeslegfontosabb, hogy tudjuk elengedni a gyermekünket, hadd kezdje el élni az életét. Ilyenkor már nem az a feladatunk, hogy minden lépését őrizzük (remélhetőleg ekkorra már letettük az alapokat és megbízhatunk benne), csak legyünk mindig a háttérben elfogadóan, sok szeretettel és ha szüksége van ránk, akkor tegyünk érte.

Milyen változásokkal jár ez az időszak?

1/ Sok időnk, energiánk felszabadul, ami lehetőséget biztosít arra, hogy elgondolkodjunk azon, vajon biztosan azzal szeretnénk-e foglalkozni továbbra is, amivel eddig?  Vagy most, hogy több időnk van, csinálnánk valami mást, amire eddig csak mint hobbinkra tekintettünk? Vagy csak ábrándoztunk róla, hogy de jó is lenne….! Ezotéria, valamiféle tanítás, kertészkedés? Kinek mi áll közel a szívéhez.

2/ A másik tipikus kihívás, hogy vajon az elmúlt 15-20 évben megmaradtunk-e nőnek és férfinek a párunk számára az anyai, apai szerepek mellett? Töltöttünk-e közben is elegendő minőségi időt kettesben? Tudunk-e mit kezdeni egymással, amikor ketten vagyunk? Van-e miről beszélgetnünk a gyerekek, a háztartás és a munkánkon túl?

A karrierváltás sikerét alapvetően meghatározhatja, hogy a pároddal milyen a kapcsolat. Érdemes átgondolnod, hogy mi mindennel fog járni ez a váltás számodra és a családod számára. Hiszen amennyiben az új helyzetben nem alkottok szoros szövetséget a férjeddel, elhidegültetek egymástól, akkor nagyon fontosnak tartom a karrierváltás sikere érdekében, hogy először ezen dolgozzatok. Az új út nem lesz kitaposva, naponta érhetnek kihívások. Amennyiben nem kapod meg közben otthon a támogatást a párodtól akár szakmai, akár anyagi téren, hamar fel fogod adni. Ha nem, mert csak azért is végigcsinálod, az pedig komoly kapcsolati problémákat okozhat menet közben.

Az eddigi coach tapasztalataim azt mutatják, ha bármilyen elakadása is van valakinek a saját szakmájában, akár a régiben, akár az új választott területen, csupán az, hogy a meglévő már problémákkal terhelt kapcsolatát sikerül rendezni, szinte magától működik minden más. A házastársunkkal meglévő viszonyunk jó minősége üzemanyag a hétköznapokban.

GYAKORLATI TIPP:

Válaszold meg magadnak az alábbi kérdéseket nagyon őszintén:

  • • Szükséges-e a szakmai váltáshoz továbbtanulnod?
  • • Milyen anyagi befektetéssel fog járni?
  • • Meg tudod-e tartani mellette a meglévő állásod, amíg ez szükséges?
  • • Mennyi plusz időt vesz igénybe, hogy működjön a vállalkozásod?
  • • Ha alkalmazotti munkaviszony keretében képzeled a váltást, van-e valamilyen kapcsolatod, aki segítene ebben?
  • • Van-e az új szakterületen mentorod?

Ha végiggondolod ezeket a kérdéseket, és őszintén megválaszolod őket, akkor a végső kérdést is tedd fel magadnak:

  • • Támogat-e mindebben a férjem (párom)?

Ha az utolsó kérdésre nem a válaszod, akkor ez az első dolog, amivel foglalkozni kell. Frissítsd fel a házasságod és így állj neki a karrierváltásnak a társad támogatásával! Ha pedig újra szövetségesek vagytok a pároddal és kész vagy a váltásra, de nem tudod még, merre indulj, keresd meg Kovács Mártát, aki a DÉT módszerrel segít megtalálni a számodra mind szakmailag, mind személyiségedet tekintve a legideálisabb álló utat .