Karrierváltás feltételei. Folytassam-e vállalkozóként?

32.poszt

Amikor a gyerekeink felnőnek és többet nincsenek otthon, mint igen, marad egy csomó időnk magunkra. Ez az az idő, amikor sok esetben felmerül, hogy biztosan ezt akarom továbbra is folytatni, amit eddig csináltam? Szeretek bejárni a munkahelyemre? Kielégít az ottani munka?

Amíg a gyerekek adták a fő projektet, addig ez másodlagos kérdés volt. Kellett a havi fix, egyébként meg lehet, hogy nem szerettem azt a munkát, lehet, hogy nem éreztem magam jól abban a közegben, de legalább délután jó volt a gyerekekkel lenni, még ha többnyire úton is voltunk, hiszen vittük őket egyik különóráról a másikra, készültünk a másnapra, hogy mindenkinek legyen uzsonnája, ebédje, ne hagyjon otthon semmit. Igen ám, de mikor ezek a kihívások megszűnnek, akkor nagy űr keletkezik. Mit tehetünk ilyenkor. Végiggondoljuk, hogy mit is csinálnánk szívesen. Mi az a tevékenység, ami kielégít?Tegyük fel megtaláltuk. Miket érdemes ilyenkor átgondolni?

1/ Legyünk teljesen biztosak magunkban, hogy végig tudjuk csinálni. Higgyünk magunkban, higgyünk annak a tevékenységnek a hasznosságában, amit választottunk. Enélkül fel fogjuk adni az első nehézségnél. Vagy  a másodiknál.

2/ Fontos továbbá az önismeretünk. Tisztában vagyunk-e azzal, mik az erősségeink? Mik a gyenge pontjaink? Mivel tudjuk ezeket ellensúlyozni? Miben vagyunk jók? Milyen tapasztalataink vannak?Milyen tudásunk van az adott területet illetően? Mi a motivációnk? Kik lesznek a mentoraink, kik azok, akik támogatni tudnak bennünket ezen az úton? Ezeket már előre végig kell gondolni.

3/ Tisztában kell lennünk, mi lesz az ára ennek a váltásnak? Persze pénzügyi szempontból is, hiszen megtehetjük az első lépéseket a jelenlegi munkánk mellett is, de lehet, hogy ez nem lehetséges, tehát a régi munkáért járó bér kiesik. A befektetett pénz mellett mennyi időt, energiát igényel a tevékenység?Ám ezen felül tisztában kell lennünk azzal is, hogy mik azok a tevékenységek, amikkel fel kell hagynunk, amiket el kell engednünk. Meg kell változtatnunk napi szokásainkat. Sőt! Lehet, hogy nekünk is változnunk kell! Kész vagyunk rá? Hajlandóak vagyunk megfizetni ezt az árat?

4/ Amikor pontosan meghatároztuk a célunkat, akkor el kell készíteni a célhoz vezető pontos tervet. Fel kell készülnünk arra is, hogy időnként megálljunk, elemezzünk és ha kell újratervezzünk. Hiszen egy cél eléréséhez több út is vezet és bizony időnként korrigálni kell. Egyet tudjunk egészen biztosan: MINDIG VAN MÁSIK MEGOLDÁS. Ezt sose feledjük el!

Ha szeretnél segítséget kapni a fenti kérdések tisztázásához, keress bátran a 0620/9394524 telefonszámon, vagy írj nekem!

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük