Új életet akarok kezdeni!

Súlyos mondat. Sokszor nagyon sok minden lehet egy ilyen kirohanás mögött.

  • Lehet, hogy egyszerűen sok van valamelyiktek vállán.
  • Lehet, hogy az élet valamelyik területe nagyon megterhelő valamelyiktek számára.
  • Lehet, a munkájából van elege egyikteknek.

 

Én emlékszem, amikor már dolgoztam és a gyerekek még abszolút “kézi vezérlésűek” voltak, volt egy egyébként is nagyon nehéz időszakunk. Építkeztünk, szüleimnél laktunk egy szobában négyen, szóval többszörösen terhelt idő volt ez. Ekkor éreztem azt egyszer, hogy az egész életemből szeretnék szabadságra menni. Nem akartam világgá menni, meg senkit nem akartam otthagyni, de teljesen belefáradtam a mindennapokba. Na, valahogy ilyen érzése lehet az embernek, amikor valamilyen területen besokall.

Karrier vagy önmegvalósítás?

Sokszor így szakad ki belőlünk az, amikor évekig dolgoztunk egy szakmában egy munkahelyen úgy, hogy nem szerettük. Évekig helyt kellett állni otthon, fontos volt, hogy a gyerekek életét menedzseljük, tehát egész máson volt a fókusz, mint a saját jóllétükön. Nem saját karrier építésén álmodoztunk. Persze tudom, hogy sokan össze tudják egyeztetni jól ezeket az életterületeket, de a többségünknek ez nagyon nehezen megy.

Amikor viszont már többet tudunk saját magunkkal foglalkozni, saját magunkra időt szánni, akkor az évekig felgyülemlett elégedetlenség hirtelen utat tör magának. Jó hír, hogy amikor lecseng ez a hirtelen feltörő érzelmi dagály, nagyon jó érzés azzal szembesülni, hogy végre eljött az önmegvalósítás ideje. A többség nem is karrierként gondol erre a váltásra, inkább arra, hogy most már a szíve szerinti feladatokkal akar foglalkozni, nem az elvárásoknak megfelelni.

Párkapcsolat és karrier

Az, hogy egy nő hogy érzi magát a bőrében nagy mértékben hatással van a házasságára is. Persze ezt sok minden meghatározza, nem csak a szakmai életünk. De ahogy a párkapcsolatunk minősége rányomja a bélyegét a karrierünkre is sokszor, ugyanígy ez fordítva is igaz.

Ha Te is ilyen helyzetben vagy, akkor már csak álmodozni kell megtanulni. Ha ebben még a párod is tud segíteni, akkor máris jó úton vagytok. Még a végén akartál, vagy sem,karriert építesz.

Miket érdemes átgondolni?

Ha csak nincs kész terved egy korábbi célod megvalósítására, akkor a következőket gondold át:

  • Mit csinálnál szívesen?
  • Milyen tudásod, tapasztalatod van?
  • Milyen nehéz helyzeteket oldottál már meg életedben? Hogyan?
  • Mik az erősségeid?
  • Alkalmazottként vagy vállalkozóként szeretnél dolgozni?

Erről korábban volt egy 3 részes cikksorozatom Karrierváltás 1 Karrierváltás 2 Karrierváltás 3 címen.

Amikor elkezd körvonalazódni, hogy mi is lenne “új életed” következő lépése, olyan tartalék energiák szabadulhatnak fel, amiről nem is tudtál. Sőt olyan emberekkel és dolgokkal fogsz találkozni, amik mind segíteni fognak ezen az úton.

 

Ha ebben a témában szeretnél részt venni egy gyakorlatias tréningen, ahonnal használható úttal jöhetsz haza, akkor tarts velünk márius 02-án a Karrierváltás 40 felett tréningen (akkor is gyere, ha még nem vagy 40)!

 

 

 

Legyél Te az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üdvözöllek!

Ez a videó neked szól!