3 titok, hogy kényes kérdéseket is meg tudjunk beszélni a párunkkal

beszélgetés

Kaptam ma egy kérdést ; Hogy vajon hogy tudom elérni, hogy a párom hajlandó legyen a kapcsolatunkról beszélni? Ez nagyon sok párnál probléma. A nők általában nyíltabban felvállalják az érzelmeiket és beszélnek is róla, a férfiak sokkal kevésbé. Ráadásul amikor egy feleségre rájön, hogy szeretne a kapcsolatukról beszélni, legtöbbszor pont a férje érzéseire kíváncsi. Na, ez komoly kihívás a legtöbb „házban”.

Van néhány dolog, amit szem előtt kell tartani.

1) Találjuk meg a megfelelő időt!

Nagy valószínűséggel, amikor este hazaér a párunk munka után, sötétben, végigutazva a városon, még tele a feje a benti dolgokkal. Idő kell, hogy valóban hazaérjen. Egyszer azt mondta valaki, abból tudja, hogy a férje most már fejben is otthon van, hogy felemeli a tekintetét és a párjára néz. Ezt úgy gondolom mindenki tudja már a saját férjéről tapasztalatból. Ráadásul az egész napi munka, stressz, közkedés után valószínűleg leginkább leereszteni szeretne, nem mély lelki beszélgetésbe elegyedni. A férfiak napi kommunikációs eszköztára egyébként is nagyjából harmada a nőének. Ő azt estére már mind elhasználta. Ezeket figyelembe véve találjuk meg azt az időpontot, amikor látjuk, hogy pihent, jókedvű és nem várható rövid időn belül valami kötöttség, ami miatt abba kéne hagyni.

2) Először kérdezzük a saját kedvenc témájáról!

Sokaknak a jó beszélgetés lényege, hogy jól kiöntik a szívüket. Ne rontsunk ajtóstul a házba és ne kezdjük mindjárt azzal, ami a mi szívünket nyomja! Ha már éppen jó a hangulat, próbáljuk ezt minél tovább fenntartani. Ne rontsuk el panaszkodással, vagy valami kritikával.

A férfiak a hobbijukról, kedvenc időtöltésükről szívesen beszélgetnek. Kérdezzük őt ezek valamelyikéről. Sokkal inkább megnyílik és mesél, hiszen ez érdekli. Kérdezzük őt és teljes mértékben figyeljünk rá. Amikor válaszol egy kérdésre, érdeklődve kérdezzük róla tovább. Tényleg érdekeljen bennünket, amiről mesél!

parkapcsolati-minitrening-online

A tréning részletei itt olvashatóak!

3) A titok az érdeklődés

Tulajdonképpen ez a lényeg. Legyünk érdeklődőek! Ha már úgy látjuk elég nyitott és jót beszélgetünk, akkor egyik alkalommal kis szünet után mondhatjuk neki, hogy van valami, amiről már olyan régen szerettünk volna vele beszélgetni. „Mondhatom?” vagy „Kérdezhetek ezzel kapcsolatban valamit?” – vezesd be a témát egy olyan odavágó kérdéssel, amire a válasza lehet az engedély, hogy beszélhettek másról is. Legjobb, ha olyan nyitott kérdést teszel fel neki, amire nem „igen” vagy „nem” a válasz, hanem kicsit ki kell fejtenie. „Miért…”, „hogyan…”, mit gondolsz arról, hogy…”.

Sokkal nagyobb esélyed lesz így egy kicsit bensőségebb beszélgetést kezdeményezni, mintha letámadnád váratlanul egy fáradt estén.

Puding próbája az evés. Nosza, próbáld ki!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Ha komolyabb segítségre volna szükséged a pároddal való kommunikációban, bátran keress meg!

Itt tudod követni a facebbok oldalamat!

Kép forrása: www.freepik.com

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.