Petróczi Katalin
h á z a s s á g m e n tő

Kosár

Konfliktuskezelés négy lépésben

konfliktuskezelés

Írtam már arról, hogy a konfliktuskezelés módja többek között a megelőzés. Az Üzenet a férfiaknak és Üzenet a nőknek cikkem erről szól. De mit tudunk tenni, ha már kialakult a konfliktus?

Van néhány lépés, amit ha sikerült legalább nagyjából betartani, akkor legalábbis rontani nem tudsz vele a helyzeten. Tudom, hogy ez sokszor nehéz, amikor tele vagyunk negatív érzelmekkel. Éppen ezért ezt a módszert nem az éppen aktuális viták megoldására ajánlom, inkább akkor, amikor érzed, hogy valami nem stimmel. Amikor nem érzed magad jól otthon.

Első lépés

Mond meg a párodnak, hogy rosszul érzed magad valami miatt és szeretnél a jobb kapcsolatotok érdekében beszélgetni vele erről. Készítsd elő a terepet! Egész más, ha úgy ültök le, hogy ő is tudja, hogy most célzottan valamit szeretnél megbeszélni vele.

Második lépés

Teremtsetek megfelelő körülményeket a beszélgetéshez! Lehetőleg ne a konyhában, ahol egyébként a konfliktus is ki szokott robbanni, hanem valami semleges helyen, lehetőleg házon kívül.

Harmadik lépés

Először mindenképpen emelj ki a párodban néhány nagyon jó tulajdonságot, vagy szokást, amit valóban nagyon értékelsz Benne és feltétlen hangsúlyozd ki újra, hogy az a célod a beszélgetéssel, hogy a kapcsolatotok még magasabb szintre tudjon jutni és a segítségét kéred ebben. Így már ő is befogadóbb lesz, jó esetben megelőzted, hogy mindjárt védekezésre készüljön fel.

Negyedik lépés

Időről-időre teremtsetek lehetőséget ilyen kedvező légkörű beszélgetésekre és térjetek vissza a már megbeszélt témákra, hogy lássátok, hogy haladtok.

Segítségként töltsd le az egész forgatókönyvet, a Fórumozás konfliktuskezelés módszerét és olvasd el az Asszertív kommunikáció a párkapcsolatban című cikkemet!

Ha most mindjárt szeretnél támogatást kapni, 

foglalj időpontot INGYENES telefonos konzultációra !

Ebben az esetben elmondhatod a saját helyzeteteket, segítek kicsit megérteni mi is történik veletek és elmondom mit tartanék célszerűnek.

Emellett azt is el tudom mondani, hogy zajlik a tanácsadás, hogy ne legyen nagyon ismeretlen a helyzet, ha végül emellett döntötök.

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük