Az összezártság után várhatóan megugrik a válások száma

válások

Az elmúlt évek statisztikái is azt mutatják, hogy a karácsonyi időszak és a nyári szabadságok ideje után nagy mértékben megnövekedik a válások száma.

Nem lesz ez másként a mostani karantén időszak után se. Kínában február 24-én oldották fel a szigorú karantént és 1 hónap alatt 300 pár adta be a válókeresetet egy városban. Volt olyan, ahol maximálták a napi válások számát, mert nem győzték se az ügyvédek, se a hivatalok. Már Angliában is készülnek a megnövekedő válásokra a brit jogi irodák.

Sajnos nincs okunk feltételezni, hogy itt nálunk nem így lesz.

„…csendben maradnak a telefonok. A feszültség ugyanakkor nő, mint egy kuktában, amelyben lefojtják a gőzt.” Ez egy ügyvédtől származó idézet, ami előrevetíti, hogy az összezártság után válások sokaságával kell majd szembenézniük.

Tudjátok, hogy én amellett köteleztem el magam, hogy segítsem a válások számának csökkenését! Ha valamikor, ez most valóban egy derekas kihívás! Annak érdekében is, hogy az ügyvédeknek majd kevesebb legyen a munkája, de elsősorban azért, hogy a Te házasságod ne menjen rá erre az időszakra, kérlek, hogy légy résen!

Ha korábban se volt problémamentes a kapcsolatotok, akkor ezek a nehézségek, konfliktusok még felerősödhetnek.

Abban az esetben, ha harmonikus kapcsolatban éltek, akkor jó eséllyel még szorosabbá válhat a házasságotok a több együtt töltött idővel, de az a veszélye is megvan, hogy ez a több együtt töltött idő a felhalmozódott feszültségekkel próbára tesz Benneteket. Idővel mindenkinek fogy a türelme, egyre több a konfliktus, amit egyre kevésbé tudnak békésen kezelni.

Szeretném ezért felhívni a figyelmed néhány dologra, ami mindenképpen nagy terhet ró minden kapcsolatra

  • Az összezártság növeli a feszültséget, hiszen nem csinálhatjuk azt, amit szeretnénk.
  • Megnöveli az otthoni feladatokat; mindennapi főzés, én-idő lecsökkenése, tanulás a gyerekekkel, ráadásul a gyerekek mozgáshiánya is növeli a feszültséget.
  • Türelmetlenebbé válhatunk a fenti plusz terhek és a bizonytalanság miatt is. Nem tudjuk, ez az egész meddig tart, megmarad-e a munkahelyünk, vállalkozóként pedig most hogy tudunk dolgozni.
  • Bizonytalanná válhat az anyagi helyzetünk.
  • Olyan helyzettel állunk szemben, amivel eddig még soha. Ez eleve félelmetesnek tűnhet. Ez növelheti az ingerültségünket.
  • A barátokkal, családtagokkal való találkozás hiánya csökkenti a mentális jólétünket.

Ha úgy érzed, hogy növekszik a feszültség, a türelmetlenség közöttetek, ne várd, míg vége a karanténnak, mert lehet, hogy addigra késő lesz. Előzd meg, hogy végül Nektek is az ügyvédnél kelljen kikötni!

Több lehetőséged is van:

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.