Sok introvertált egyedülálló, akik társat keresnek úgy gondolják, hogy ők hátrányból indulnak másokkal szemben. Mert

 

Mi jellemzi az introvertált személyiségű embereket?

 

  • Kerülik az ismeretlen emberek társaságát.
  • Nem tudják felhívni magukra a figyelmet.
  • Rosszul érzik magukat ismeretlen helyzetekben.
  • Nem szívesen kezdeményeznek, hisz még észreveszik őket.

 

Én ezt nem fogom megcáfolni, mert ez valóban így van. Ám a fentiek mellett az introvertált embereknek rengeteg előnyük van az extrovertáltakkal szemben:

  • sokkal empatikusabbak, mint extrovertált társaik,
  • jó hallgatóság,
  • analizáló képességük miatt ki tudják választani a számukra legjobb társkereső platformokat,
  • miután nehezen szánják rá magukat a személyes találkozóra, addig levelezés útján már elég jól megismerik a “jelöltet”.

 

Ha elhatározunk valamit, mindig azt érdemes megnézni, hogy mik azok az előnyeink, amik segítenek bennünket a célunk elérésében. Ha ezekre koncentrálunk, máris erősebbnek érezzük magunkat és így egész más lesz a hozzáállásunk. Így működik ez a társkeresés területén is.

Az introvertáltaknak kifejezetten kedvezőek a virtuális platformok, hiszen nem kell rögtön megmutatkozniuk. Míg egy extrovertált feltesz egy nagyjából kitöltött profilt magáról, az introvertált pontos, részletes információkat ad meg.

Ő szívesen levelezik hosszabban, ami segíti, hogy mire eljön az első találkozás ideje, már ne tűnjön a másik teljesen idegennek. Ugyan nehezen nyílik meg, ellenben nagyon szívesen hallgatja a másikat. Így van ez írásban is. Ezzel viszont nagyon szimpatikusnak tud tűnni a partner számára. Találkozáskor is nagyon figyelmes hallgatóság, ami fokozza a már kialakult szimpátiát. Szemben sok extrovertálttal, akik vagy magukról beszélnek, vagy várják már, hogy beszélhessenek.

 

Kedves introvertált társkeresők!

 

Csak ajánlom, hogy bátran fogjatok bele, és használjátok ki a személyiségetekből adódó előnyöket. Ezeket ismerve egész nyugodtan, magabiztosan fel tudtok lépni. Nincs az az extrovertált, hangadó, önbizalommal teli társkereső, akit ne tudnátok lepipálni a Ti visszafogott, érdeklődő, komoly hozzáállásotokkal. Akinek pedig az extrovertált személyiségű párra van szüksége, azzal Ti se akarnátok sokáig együtt lenni.

 

Ha régóta próbálkozol és még nem sikerült megtalálni a társad, keress bátran! Segítek  megtalálni a Hozzád illő utat ahhoz, hogy ne kelljen tovább egyedül élned.

Ha napi párkapcsolati tippeket szeretnél kapni, kövess a Facebookon!

Csatlakozz hozzánk az Újratervezés 40 felett csoportban!