Hárman vagyunk egy párkapcsolatban

párkapcsolat fejlődése

Meglepődtél? Azt hitted most valami jó kis hűtlenségről szóló sztoriról fogsz olvasni? Méghogy egy harmadik egy harmónikus párkapcsolatban??

Nem. Arról van ugyanis szó, hogy egy tartós házasságban legalább olyan fontos a párkapcsolatunk fejlődése, mint a saját magunk hozzáállása és az egyéni tulajdonságaink, kompetenciáink.

Elkészült az első kutatás a párkapcsolatok terén, ami a mesterséges intelligencia segítségével történt. A kutatók több mint 11 ezer pártól gyűjtött adatok elemzését végezték el és arra jutottak, hogy a párkapcsolatokban a kapcsolati jellemzők lényegesen jobban befolyásolják egy kapcsolat minőségét, mint a felek egyéni, személyes tulajdonságai. Ezt Samantha Joel mondta, a kanadai Nyugati Egyetem vezető kutatója nemrég.

Mit is jelent ez?

Ez annyit jelent, hogy az, hogy a felek egyéni tulajdonságai, mint

messze nem annyira meghatározó, mint a kapcsolatspecifikus változók:

tehát azok a jellemzők, amiket együtt építünk fel a saját párkapcsolatunkban. Ezek háromszor annyit számítanak, mint az egyéni tulajdonságaink.

Három összetevő van nagyon szoros kölcsönhatásban egymással

Egy párkapcsolatban mindig az számít, ami mindkét félnek fontos. Tulajdonképpen bármilyen extrém egyéni tulajdonság, szokás elfogadható és építheti a kapcsolatot, ami mindkettőnk számára fontos és erősíti a kapcsolatunkat.

  • Lehet, hogy valamelyikünk nem elég figyelmes, de ha a másik nem sértődik meg lépten-nyomon, hanem szeretettel, támogatólag tud figyelmeztetni, akkor ez akár még viccessé is válhat és sokat fejlődhet a figyelmetlen fél.
  • Lehet, hogy az egyikük egy szeles, kapkodós, türelmetlen tipus, de a másikuk nyugodt, akkor jól kiegészíthetik egymást és ez elhomályosítja az egyik, vagy másik fél hiányosságaiból adódó problémákat.

A párkapcsolatunk fejlődése és minősége szempontjából a fentiekből kiderül, hogy hárman vagyunk benne minden párkapcsolatban: Te, Én és a Kapcsolatunk. Mindent ennek tükrében érdemes vizsgálni. Nem az az elsődleges, hogy milyen egyéni tulajdonságaink vannak, hanem az, hogy ezeket hogyan tudjuk úgy kezelni, hogy a párkapcsolatunk fejlődjön és az összetartozás érzése erősödjön az idők folyamán.

Ha szeretnéd, hogy a Ti kapcsolatotok is fejlődjön és egyre harmonikusabbá váljon, tarts velünk a Tartósan boldog párkapcsolatban szeretnék élni Facebook csoportban!

Ha szeretnél szakember segítsége nélkül javítani a kapcsolatodon, akkor pedig szívből ajánlom a PÁRKAPCSOLATI MINITRÉNINGET!

harmónikus párkapcsolat
A harmónikus párkapcsolatért

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük