Petróczi Katalin
h á z a s s á g m e n tő

Kosár

Rólam

Petróczi Katalin vagyok, párkapcsolati szakértő és mentor.

Férjemmel 33 éves házasságban élek, saját szüleim 62 éve, férjem szülei 65 éve házasok. Ez összesen 160 év.

Hiszem, hogy a boldog párkapcsolat építése és megtartása tanulható és a jó példa továbbörökíthető.

Az én történetem

Valamikor 10 évvel ezelőtt éltük meg az akkor már több mint 20 éves házasságunk legmélyebb válságát. A gyerekeink már nagykorúak lettek, egyre kevesebb időt, energiát igényeltek tőlünk, tőlem. Én, aki anyatigrisként imádtam őket és igyekeztem mindenben segíteni, támogatni az útjukat, már egyre kevésbé kellettem. A férjemmel fényév távolságba kerültünk addigra. Nem voltak konfliktusok, veszekedések, nem volt ez látványos, sőt, sokkal inkább túlságosan csendes.

Nem találtuk egymáshoz a kapcsolatot. Amennyire jól működtünk addig négyesben, annyire nem tudtunk mit kezdeni egymással kettesben.

Mivel mi generációk óta hosszú, harmonikus házasságokat láttunk magunk körül a családban, komolyan fel se merült, hogy elválnánk. Ezért végül segítséget kértünk szakembertől. Akkor kiderült, hogy az alapértékek ugyanúgy közösek, csak egyszerűen eltelt 15 év anélkül, hogy töltöttünk volna kettesben minőségi időt.  Úgyhogy innentől kezdődött a mi kapcsolatunk újra építgetése. Nem mondom, hogy könnyű volt, azt meg pláne nem, hogy rövid. Eközben kellett nekem új munkahelyet, vagy legalábbis egy új szakmai életet is felépíteni.

Így találtam rá 2014-ben a life coaching és a házassági tanácsadás területére. Így aztán több legyet is ütöttem egy csapásra, hiszen a saját sokéves tapasztalatomhoz hozzátanultam módszereket, megtanultam az elméleti hátterét sok addigi tapasztalatomnak és természetesen a tanultakat hasznosítottam a saját házasságomban.

Azt kell mondjam, hogy akkor, 2010 utáni időszakban nem gondoltam volna, hogy ilyen minőségű lehet még a mi házasságunk, amit most megélünk.

Aztán idén még egy gellert kaptam az élettől. A 62 éve együtt élő szüleim közül anyukámat elveszítettük. Az óriási fájdalom mellett persze rengeteg, számomra nagyon értékes időt tudtam tölteni velük az utolsó egy hónapban és azt kell mondjam, még mindig tanultam tőlük.

Egyszerűen azt gondolom, most, amilyen világot élünk, kötelességem is, hogy mindazt a tudást, tapasztalatot, értéket, amit a saját házasságomban megéltem - és amit az előző generációktól is tanultam, - átadjam.

Ismerd meg a küldetésemet és az általam képviselt értékrendet!

Kattints a képre!

Ha nincs kedved sokat olvasni, a küldetésemet itt is elolvashatod:

Szakmai tanulmányaim

  • Női életvezetési coach
  • Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, face to face tréner
  • Prepair / Enrich tanácsadó
  • Transzformatív és Facilitatív Mediátor

Küldetésem

“Hiszem, hogy a családnak óriási szerepe van az ember életében.
Hiszem, hogy az, hogy ez pozitív, támogató, segítő funkciót töltsön be, nagyrészt rajtunk múlik.
Miután a család legkisebb egysége a házasság, fentiek érdekében a párkapcsolatunkat úgy kell működtetnünk, hogy az erős, stabil, biztonságot és megfelelő értékeket adó alapot jelentsen saját magunk és a gyerekeink, így az egész család számára.
Hiszek abban, hogy minden ember boldog kapcsolatban akar élni és nagyon sokat hajlandó is megtenni ezért.”

Segítségre van szükséged?

Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

Vedd fel velem a kapcsolatot az űrlap kitöltésével!