Rólam

Petróczi Katalin vagyok, a 45 év felettiek párkapcsolati trénere és ha engedik, az Önök mentora.

2 huszonéves remek gyerek édesanyja vagyok és egy 30 éves házasság áll mögöttem. Én nagyon szép mintát kaptam a szüleimtől, ők immár 60 éves házasok és nagyon jó példát mutattak, másrészt a férjemmel az elmúlt 30 év alatt mi is megtanultuk a különbözőségeinket, nézeteltéréseinket jól kezelni. Emellett engem mindig is érdekeltek az emberek.

Minél különlegesebb, az átlagtól eltérő volt valaki, engem annál jobban izgatott, hogy vajon miért? Ő hogyan gondolkodik? Így nagyon nyitottá váltam másokkal szemben, amit megéreztek. Ennek köszönhető, hogy sokszor tudtam másokra pozitív hatással lenni.

Mikor a gyerekeim önállósodtak, én is átéltem az “üres fészek” szindrómát. Csak azt éreztem, hogy nem érzem magam jól a bőrömben. Miután több időm, energiám lett, nagyobb figyelmet tudtam szentelni saját magamnak, ekkor fedeztem fel a coach szakmát, amit tulajdonképpen – rájöttem -, mindig is műveltem a magam módján, ösztönösen, a saját környezetemben. Mikor elkezdtem ezen a területen dolgozni, hamar rájöttem, hogy bármilyen elakadással is keres meg valaki, ha a párkapcsolata nincs rendben, nagyon nehéz előre lépni. Ellenben, ha azon tudunk javítani, szinte sok addigi probléma és nehézség megoldódik. Ezért foglalkozom ma már többnyire párokkal, illetve párkapcsolati kérdésekkel is.

A 45 feletti korosztály sok kihívással találkozik. Ezzel én se voltam másképpen. Amikor önállósodnak a gyerekek, bizony nagy űr keletkezhet a szülők életében és sok múlik azon, hogy addig hogy éltek, milyen szokásaik alakultak ki, mennyire maradtak apa és anya mellett nő és férfi. Saját példámmal tudom igazolni, hogy nagyon boldog időszakot élhetünk meg ezután szabadon, boldogan, tele ünnepnapokkal és kiteljesedéssel.

Célom nem kevesebb, minthogy a mi korosztályunknak megmutassam, hogyan tudják élővé tenni újra a házasságukat, hogyan éljenek egy kiteljesedett életet. Ne azt érezzék, hogy kiürült a ház és most már egyre sivárabb lesz az élet, hanem éppen ki tudják használni a rájuk váró egyre több idejüket egy boldog, szeretetteljes, lelkileg gazdag életben, párkapcsolatban.

Tanulmányok, tapasztalatok

Először elvégeztem a Női életvezetési coach tanfolyamot, majd miután kezdtem tapasztalni, hogy a nehézségek nagy része megszűnik, ha a magánéletben felmerülő problémákat sikerült helyre tenni, tanultam tovább. Elvégeztem a Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, face to face tréner tanfolyamot.

Eközben jöttem rá, hogy tulajdonképpen mi ösztönösen jól kezeltük a saját konfliktusainkat a párommal. Azóta a munkám során óriási előnyt jelent a tanultak mellett a hosszú tapasztalat. Majd megismertem a Prepair / Enrich tesztet, ami egy kapcsolat diagnosztikai tesz. Ennek kitöltésével a párok 2-3 találkozást is megspórolnak. Mindenkinek könnyebb, hiszen egy teszt kitöltésével és kiértékelésével világossá válik, hogy mely területeken érdemes dolgozni. Így lettem Prepair / Enrich tanácsadó.

Majd annak érdekében, hogy a párokat hatékonyabban tudjam segíteni a konfliktusaik megoldásában elvégeztem a Transzformatív és Facilitatív Mediátor képzést.

Ha Te is érzed, hogy azzal, hogy a gyermekeid kirepültek kicsúszott a lábad alól a talaj, vagy a pároddal való kapcsolatod alakul kedvezőtlenül, keress bátran és együtt megtaláljuk a megoldást!

Olvasd el néhány kliensem érzéseit a találkozásaink után:

Katival coachingban lenni maga a nyugalom és békesség. Feszült és kavargó gondolatokat segít tisztázni, teljes figyelemmel kísér és minden rezzenésemre reagál. Mindig vannak jó tippjei és módszerei, hogyan lendüljek át a nehéz helyzeten. Belőle pedig sugárzik az empátia, a segítőkészség és a bölcsesség. Ajánlom neked, ha ilyen segítőre vágysz a változásodban.

B. Gabriella

Köszönöm a coachingot, Kati!

Az, hogy más szemszögből is láttam a problémáimat, segített jobban megérteni őket. A heuréka-érzésű 30-5-ért pedig sosem fogok tudni eléggé hálásnak lenni. Örülök, hogy megismerhettelek! A coachingot Katival csak ajánlani tudom mindenkinek!

H. Éva

Hálás vagyok a segítségért amit tőled kaptam. Nem csak párkapcsolati, hanem családi téren is. Nagyon jó úton haladunk, a szeretet hordónk telik csak telik és a családi fórumok is sikeresek:-)

Köszönöm a támogatásod és rugalmasságod.

Sz. Réka

Engedd meg, hogy visszajelezzek a coaching üléseken tapasztaltakról. Ami számomra zseniális benned, hogy azonnal olyan légkört tudtál teremteni, amelyben megnyílhatunk egymás előtt a párommal és előtted is. Tetszett, hogy egy jól kialakított struktúra mentén vezeted az üléseket. Az eredmény az lett, hogy a “szőnyeg alatt heverő gondolatok” mindkettőnk részéről a felszínre jöttek és megbeszélésre kerültek. Az ajándék számomra a párom felismerése volt: “ha jobb kapcsolatot akarok, akkor nem elvárok, hanem adok”.

Köszönjük, Kati!

K. Rita