Rólam

Petróczi Katalin vagyok, párkapcsolati szakértő és mentor.

Férjemmel 32 éves házasságban élek, saját szüleim 62 éve, férjem szülei 65 éve házasok. Ez összesen 159 év.

Hiszem, hogy a jó példa továbbörökíthető.

 

 

Megtapasztaltam több mint 30 év házasság során, hogy a jó példa milyen hihetetlen erőforrás tud lenni számunkra, amikor nagyon mélyponton vagyunk. Szeretném minél több házaspárnak (párnak) megmutatni, hogy nagyon nagy távolságból is van visszaút, amit ha bejárnak, annak egy olyan minőségi kapcsolat a jutalma, amiről ma még talán nem is álmodhatnak.

Küldetésem, hogy megmutassam, hogy a hosszú, boldog párkapcsolat, házasság tanulható. Az ehhez való készségek, képességek fejleszthetők. Adjunk minél többen jó példát a gyerekeinknek, ami számukra egy óriási erőforrás lesz a saját életükben! Mutassuk meg nekik, hogy lehet ezt nagyon jól csinálni! A mi családunkban ez generációk óta jól működik. Bízz bennem és legyél nyitott!

Személyes tapasztalataim

Amikor a gyerekeim elkezdtek önállósodni, elvesztettem a talajt a lábam alól. Most már tudom, hogy tipikusan az „üres fészek szindróma” jeleit mutattam. Én, aki mindig pörögtem, ezer dolgot igyekeztem fejben tartani és mindig igényeltem az újabb impulzusokat, egyre üresebbnek éreztem az életemet. Ennek tetejébe még azt is éreztem, mennyire eltávolodtunk a férjemmel egymástól. Kilométerek választottak el bennünket, amit a gyerekekkel aktívan töltött idő addig teljesen elfedett. Volt egy pont, amikor tudtam, hogy külső segítségre van szükségünk, hogy újra rátaláljunk egymásra. Akkoriban még nem gondoltam, hogy ilyen minőségű és mélységű kapcsolatunk lehet, amilyenné mára vált a házasságunk.

Karriert is váltottam, hiszen az életfeladatomat is megtaláltam.

Ahogy írtam feljebb, a mi családunkban generációk óta jól és boldogan működnek a házasságok. Most már azt is tudom, miért van ez így és hogy micsoda erőt ad ez a nehezebb időszakokban.

Fentiek vezettek oda, hogy a megmutassam minél több párnak, hogy a boldog párkapcsolat képessége tanulható, mint bármi más. Nem ezzel születtünk és nem mindenki olyan szerencsés, hogy jó példát hozott volna otthonról.

Ha most nehézségekkel kűzdesz és tán már azt hiszed, nem is lehet a kapcsolatotok újra harmonikus, akkor a legjobb helyen vagy. Valószínűleg még nagyon sok választ el attól, hogy a szakításon kellene gondolkodnod.

 

Szakmai tanulmányok

Először elvégeztem a Női életvezetési coach tanfolyamot, majd miután kezdtem tapasztalni, hogy a nehézségek nagy része megszűnik, ha a magánéletben felmerülő problémákat sikerült helyre tenni, tanultam tovább. Elvégeztem a Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, face to face tréner tanfolyamot.

Eközben jöttem rá, hogy tulajdonképpen mi ösztönösen jól kezeltük a saját konfliktusainkat a párommal. Azóta a munkám során óriási előnyt jelent a tanultak mellett a hosszú tapasztalat. Majd megismertem a Prepair / Enrich tesztet, ami egy kapcsolat diagnosztikai tesz. Ennek kitöltésével a párok 2-3 találkozást is megspórolnak. Mindenkinek könnyebb, hiszen egy teszt kitöltésével és kiértékelésével világossá válik, hogy mely területeken érdemes dolgozni. Így lettem Prepair / Enrich tanácsadó.

Majd annak érdekében, hogy a párokat hatékonyabban tudjam segíteni a konfliktusaik megoldásában elvégeztem a Transzformatív és Facilitatív Mediátor képzést.

Ha Te is érzed, hogy azzal, hogy a gyermekeid kirepültek kicsúszott a lábad alól a talaj, vagy a pároddal való kapcsolatod alakul kedvezőtlenül, keress bátran és együtt megtaláljuk a megoldást!

Ügyfeleim mondták

“Hálás vagyok a segítségért amit tőled kaptam. Nem csak párkapcsolati, hanem családi téren is. Nagyon jó úton haladunk, a szeretet hordónk telik csak telik és a csáládi fórumok is sikeresek:-)

Köszönöm a támogatásod és rugalmassságod.”

Sz. Réka

“Az, hogy más szemszögből is láttam a problémáimat, segített jobban megérteni őket. A heuréka-érzésű 30-5-ért pedig sosem fogok tudni eléggé hálásnak lenni. Örülök, hogy megismerhettelek! A coachingot Katival csak ajánlani tudom mindenkinek!”

H. Éva

Köszönöm a coachingot, Kati!

Katival coachingban lenni maga a nyugalom és békesség. Feszült és kavargó gondolatokat segít tisztázni, teljes figyelemmel kísér és minden rezzenésemre reagál. Mindig vannak jó tippjei és módszerei, hogyan lendüljek át a nehéz helyzeten. Belőle pedig sugárzik az empátia, a segítőkészség és a bölcsesség. Ajánlom neked, ha ilyen segítőre vágysz a változásodban.

B. Gabriella

Engedd meg, hogy visszajelezzek a coaching üléseken tapasztaltakról. Ami számomra zseniális benned, hogy azonnal olyan légkört tudtál teremteni, amelyben megnyílhatunk egymás előtt a párommal és előtted is. Tetszett, hogy egy jól kialakított struktúra mentén vezeted az üléseket. Az eredmény az lett, hogy a “szőnyeg alatt heverő gondolatok” mindkettőnk részéről a felszínre jöttek és megbeszélésre kerültek. Az ajándék számomra a párom felismerése volt: “ha jobb kapcsolatot akarok, akkor nem elvárok, hanem adok”.

Köszönjük, Kati!

K. Rita

Médiamegjelenések

Duna TV 2017 október

  1. októberében a Duna TV vendége voltam “mamahotel” témában a Család-Barát Magazinnál:

Nők Lapja

Dunakeszin másfél éven keresztül rendszeresen szerveztem találkozókat olyan témákban, amelyek a tudatosabb élet megteremtését segítették.

Az egyik ilyen eseményről a Nők lapja is beszámolt.

Szeretnéd elolvasni a cikket? Itt megteheted! 

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot!

14 + 4 =

A házasságok több, mint 50%-a végződik válással. Ennek részben az az oka, hogy sokan nem mernek, szégyellnek, szakemberhez fordulni. Kényelmetlennek érzik egy „idegennel” megosztani a problémáikat. Pedig a válások nagy része megelőzhető lenne.

Petróczi Katalin
házassági tanácsadó, life coach