Rólam

Petróczi Katalin vagyok, házassági tanácsadó és life coach.

Férjemmel 31 éves házasságban élek, saját szüleim 61 éve, férjem szülei 64 éve házasok. Hiszem, hogy a jó példa továbbörökíthető.

Célom nem kevesebb, minthogy a mi korosztályunknak megmutassam, hogyan tudják élővé tenni újra a házasságukat, hogyan éljenek egy kiteljesedett életet. Ne azt érezzék, hogy kiürült a ház és most már egyre sivárabb lesz az élet, hanem éppen ki tudják használni a rájuk váró egyre több idejüket egy boldog, szeretetteljes, lelkileg gazdag életben, párkapcsolatban.

Személyes tapasztalataim

Mikor a gyerekeim önállósodtak, én is átéltem az “üres fészek” szindrómát. Csak azt éreztem, hogy nem érzem magam jól a bőrömben. Miután több időm, energiám lett, nagyobb figyelmet tudtam szentelni saját magamnak, ekkor fedeztem fel a coach szakmát, amit tulajdonképpen – rájöttem -, mindig is műveltem a magam módján, ösztönösen, a saját környezetemben. Mikor elkezdtem ezen a területen dolgozni, hamar rájöttem, hogy bármilyen elakadással is keres meg valaki, ha a párkapcsolata nincs rendben, nagyon nehéz előre lépni. Ellenben, ha azon tudunk javítani, szinte sok addigi probléma és nehézség megoldódik. Ezért foglalkozom ma már többnyire párokkal, illetve párkapcsolati kérdésekkel is.

A 45 feletti korosztály sok kihívással találkozik. Ezzel én se voltam másképpen. Amikor önállósodnak a gyerekek, bizony nagy űr keletkezhet a szülők életében és sok múlik azon, hogy addig hogy éltek, milyen szokásaik alakultak ki, mennyire maradtak apa és anya mellett nő és férfi. Saját példámmal tudom igazolni, hogy nagyon boldog időszakot élhetünk meg ezután szabadon, boldogan, tele ünnepnapokkal és kiteljesedéssel.

Szakmai tanulmányok

Először elvégeztem a Női életvezetési coach tanfolyamot, majd miután kezdtem tapasztalni, hogy a nehézségek nagy része megszűnik, ha a magánéletben felmerülő problémákat sikerült helyre tenni, tanultam tovább. Elvégeztem a Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, face to face tréner tanfolyamot.

Eközben jöttem rá, hogy tulajdonképpen mi ösztönösen jól kezeltük a saját konfliktusainkat a párommal. Azóta a munkám során óriási előnyt jelent a tanultak mellett a hosszú tapasztalat. Majd megismertem a Prepair / Enrich tesztet, ami egy kapcsolat diagnosztikai tesz. Ennek kitöltésével a párok 2-3 találkozást is megspórolnak. Mindenkinek könnyebb, hiszen egy teszt kitöltésével és kiértékelésével világossá válik, hogy mely területeken érdemes dolgozni. Így lettem Prepair / Enrich tanácsadó.

Majd annak érdekében, hogy a párokat hatékonyabban tudjam segíteni a konfliktusaik megoldásában elvégeztem a Transzformatív és Facilitatív Mediátor képzést.

Ha Te is érzed, hogy azzal, hogy a gyermekeid kirepültek kicsúszott a lábad alól a talaj, vagy a pároddal való kapcsolatod alakul kedvezőtlenül, keress bátran és együtt megtaláljuk a megoldást!

Ügyfeleim mondták

“Hálás vagyok a segítségért amit tőled kaptam. Nem csak párkapcsolati, hanem családi téren is. Nagyon jó úton haladunk, a szeretet hordónk telik csak telik és a csáládi fórumok is sikeresek:-)

Köszönöm a támogatásod és rugalmassságod.”

Sz. Réka

“Az, hogy más szemszögből is láttam a problémáimat, segített jobban megérteni őket. A heuréka-érzésű 30-5-ért pedig sosem fogok tudni eléggé hálásnak lenni. Örülök, hogy megismerhettelek! A coachingot Katival csak ajánlani tudom mindenkinek!”

H. Éva

Köszönöm a coachingot, Kati!

Katival coachingban lenni maga a nyugalom és békesség. Feszült és kavargó gondolatokat segít tisztázni, teljes figyelemmel kísér és minden rezzenésemre reagál. Mindig vannak jó tippjei és módszerei, hogyan lendüljek át a nehéz helyzeten. Belőle pedig sugárzik az empátia, a segítőkészség és a bölcsesség. Ajánlom neked, ha ilyen segítőre vágysz a változásodban.

B. Gabriella

Engedd meg, hogy visszajelezzek a coaching üléseken tapasztaltakról. Ami számomra zseniális benned, hogy azonnal olyan légkört tudtál teremteni, amelyben megnyílhatunk egymás előtt a párommal és előtted is. Tetszett, hogy egy jól kialakított struktúra mentén vezeted az üléseket. Az eredmény az lett, hogy a “szőnyeg alatt heverő gondolatok” mindkettőnk részéről a felszínre jöttek és megbeszélésre kerültek. Az ajándék számomra a párom felismerése volt: “ha jobb kapcsolatot akarok, akkor nem elvárok, hanem adok”.

Köszönjük, Kati!

K. Rita

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot!

13 + 4 =

A házasságok több, mint 50%-a végződik válással. Ennek részben az az oka, hogy sokan nem mernek, szégyellnek, szakemberhez fordulni. Kényelmetlennek érzik egy „idegennel” megosztani a problémáikat. Pedig a válások nagy része megelőzhető lenne.

Petróczi Katalin
házassági tanácsadó, life coach