Adj elvárások nélkül – és az univerzum is melléd áll, mikor kell

40.poszt

Adj elvárások nélkül! Ez a kulcsmondat.

Ha úgy érzed, hogy Neked semmi nem sikerül, Veled mindenki kitol, Téged becsapnak az emberek, kérlek olvasd el az alábbi történetemet és ne utálj (légyszi, légyszi, légyszi), hanem tudatosan gondolkodj el az eddigieken, mi vezetett idáig, hogy ez így legyen és tegyél egy próbát. Igyekezz változtatni dolgokon. Tonk Emil szokta mondani: “Az, amit eddig csináltál, vezetett oda, ahol most vagy. Ha változást akarsz, csinálj mást!”

Hallottad-e már azt a bölcsességet, hogy azt kapsz, amit adsz. Első honlapom készítésekor én ezt most megtapasztaltam. Hogyan is?

Hogy kezdődött az én történetem?

Brian Tracytől azt tanultam, 5 év múlva olyan ember leszel, amilyen emberekkel körülveszed magad és amilyen könyveket olvasol. Én először nem is tudatosan, később aztán annál inkább elkezdtem ilyen emberekkel körülvenni magam, akik számomra példaképek. Nem azért, mert olyanná akartam válni, mint ők, de az értékrendjük, a gondolkodásmódjuk vonzó volt számomra. Ilyen értelemben mondhatom, hogy igen, ha már manipulálható vagyok, márpedig mindenki az, akkor olyanok hatása alá kerüljek, akik előreviszik az életemet. Így többek között teljesen magamévá tettem azt az elvet, hogy ADJ ELVÁRÁSOK NÉLKÜL. Ilyenkor sokan azt mondják, hogy „na de ezzel visszaélnek”. Neked is megfordult a fejedben? Hogy is van ez?

És akkor minden elkezdett úgy működni, ahogy az engem segített

Tudod, ha Te valakinek önzetlenül segítesz, azért, mert belülről érzed, hogy ez Neked is jól esik (ugye, mégiscsak van benne egy kis önzés), az a másikban okoz egy hiányérzetet, adósságérzetet. Még akkor is, ha egyébként már van olyan tudatossági szinten, hogy tud elfogadni. Ez sokszor nehezebben megy az embereknek, mint adni. Hidd el, lesni fogja, hogy mikor tud ő neked segíteni valamiben. De ez nem működik, mihelyt Te ezért segítesz a másiknak. Ez bizony érződik. Én már egy jó ideje így élek és megmondom őszintén, hogy egyetlen egyszer se vettem észre, hogy ezzel bárki is visszaélt volna. ( Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fordulhat elő.) De ha benned valóban, őszintén nincs elvárás, akkor ezt te úgyse fogod így megélni.

…és akkor vissza a kezdetekhez

Mi köze is van ennek az én honlapomhoz? Csak annyi, hogy én októberben még azt sem tudtam, mi az a domain név. Mindenki dobálózott ezzel a szóval, annyira elterjedt volt, meg se mertem kérdezni, mert éreztem, hogy ezt nekem biztos tudnom kéne. Utána olvastam a google-on. Aztán mikor megkérdeztem egy ismerősömet, hogy OK, lefoglaltam egy domain nevet, akkor most hogy kezdjek neki a honlapom készítéséhez, mert ugye az fel se merült, hogy majd 150-300e Ft-ot erre fogok költeni, akkor visszakérdezett, hogy tárhelyem van-e már. Na, a következő sokat hallott szó. Az meg minek? Szóval, így kezdődött.

De elhatároztam, hogy ezt a honlapot idén megcsinálom. Sejtitek ugye? December 31-én délután kész lett. Már amennyire egy honlap készen lehet .

Bárkivel beszélgettem, ez a téma szóba került, hisz nekem ez volt a fókuszban. Mindenki tudott akár csak 1-1 szóval, 1-1 lépésben segíteni. Ha beírtam egy facebook csoportba egy kérdést, rögtön jelentkezett egy profi, aki szintén segített továbblépnem. Felhívtam egy ismerőst, hogy kellemes ünnepeket kívánjak, és szóba került az éppen aktuális kihívásom, mindjárt felajánlotta a férje (értsd jól!!) segítségét elérhetőséggel együtt, mert ő biztosan tud segíteni.

Ami ebben a folyamatban a legérdekesebb, hogy egyáltalán nem biztos, hogy pont azoktól az emberektől kaptam ez ügyben segítséget, akiknek én bármit is segítettem az elmúlt években, de jött. Csőstől jött a segítség. Ilyen „mélységekből”, ahonnan én ezen a téren elindultam, nem tudtam volna ezt egyedül megcsinálni. Ezek az energiák működnek, nagyon is.

Úgyhogy ne félj adni, a win-win nem csak 2 ember között működik, hanem univerzálisan.

NE VALAMIÉRT ADJ, HANEM AZÉRT, AKI VAGY!

Ha Te úgy érzed, Téged csak állandóan kihasználnak, bezzeg neked nem segít senki, akkor keress a 0620/9394524 telefonszámon, vagy írj nekem bátran, hogy felfedezzük ennek az okát. Ezután elindulhatsz a változás útján és megtapasztalhatod a fent leírtakat.

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük