Meg fogsz lepődni…nekem fogalmam sincs, hogy Te mit tegyél. De most nehogy abbahagyd az olvasást! Elmesélem Neked egy napomat, amikor én voltam rossz passzban, hátha hasznosítasz belőle valamit. Én folyamatosan megkapom a környezetemtől, hogy vajon hogy csinálom, hogy mindig jókedvű vagyok, csak úgy sugárzom! Időnként felhívnak ismerőseim, hogy „találkozzunk, szükségem van a mosolyodra”! ….”hiányzik a pozitivitásod”, stb.

Amikor megkérdezik, hogy ezt hogy csinálom, sose tudok receptet. Én megtanultam már magam kezelni. Ehhez fontos az önismeret és a tudatosság. De ha már észrevetted, hogy akár minden ok nélkül rossz kedved van, és szeretnéd, ha jó lenne, már jó úton jársz. Van akiben ez nem tudatosul, csak a környezete „bánja”, hisz ilyenkor az ember türelmetlenebb, netalán másokat bánt meg – csupán azért, mert magával nincs jóban.

Visszatérve az én rossz napomra (az is már jelent valamit, hogy erre így konkrétan emlékszem), nem volt különösebb okom rossz kedvűnek lenni, de éreztem, hogy nyomott vagyok.

Először is bekapcsoltam zenét. Ilyenkor nekem a vidám, pörgős zenék tesznek jót. Van, akinek a klasszikus zene, vagy a jazz. Figyeld meg magad, hogy téged milyen stílusú zene dob fel. Én például imádom a szép dallamú lassú számokat, de nem ilyenkor.

Aztán felidéztem egy 2 nap múlva esedékes rendezvényt, amit már régóta nagy izgalommal vártam. Elképzeltem milyen lesz, hogy már csak kettőt kell aludni, milyen büszke leszek a fiatalokra (mert hogy ők szervezik az egészet), akiknek sok-sok munkájuk van ebben, de közben milyen sokat tudnak tanulni. Kicsit igyekeztem beleképzelni magam már az ottani hangulatba.

Gondoltam, ha már csak két nap, akkor azt igyekszem minél hasznosabban eltölteni, mert az már eleve boldogsághormont termel nekem, ha látom, hogy haladok valamiben előre (főleg, ha olyan jellegű dolog, amire nehéz rávennem magam). No de ehhez gondolkodni kellett, azt meg tudom, hogy a szürkeállományt a szénhidrát táplálja (nem beszélve megint egy adag endorfinról), vettem egy kis szelet csokit és megettem. Mindenféle lelkiismeret nélkül. Hisz jó ügyet szolgáltam vele, magamat tettem hatékonyabbá. Ezek után éreztem magamban már erőt és lelkesedést a munkához és nekiláttam. Miközben haladtam, már éreztem, hogy sokkal jobb kedvem lett. Persze közben chat-eltem röviden a férjemmel, ami nekem mindig jót tesz.

Na most!

Már hallom is! Te nem szereted a zenét, nincs semmi programod kilátásban, nincs kedved megcsinálni, amit kellene és még férjed sincs. Ha most nem a kifogásokat, hanem a megoldást keresed (mert hogy a kettőt egyszerre nem lehet), akkor a következőket javaslom:

Ha Te nem szereted a zenét, akkor szereted a szép tájakat – keress olyan képeket, amik feltöltenek. Van kedvenc ételed – főzd meg magadnak, de ha nincs kedved, engedj meg magadnak egy éttermi ebédet, ahol a kedvencedet főzik.

Ha nincs a közeljövőben olyan esemény, amit már most vársz, szervezz magadnak! Olyat, ahol biztosan jól érzed magad. Ahol olyan emberekkel veszed körül magad, akik társaságában jól érzed magad. Vagy nézz ki magadnak egy jó mozi filmet, vagy színházi előadást, vagy koncertet(persze, ha szereted a zenét), a lényeg, hogy olyan program legyen, amire már várni is öröm.

Gondold át, milyen teendőid vannak és tegyél meg legalább 1 lépést, még ha meg is kell erőszakolnod most magad hozzá. Utána sokkal jobb lesz, ezt ígérem neked! És persze ne feledkezz meg közben a boldogsághormont termelő csokiról (persze mértékkel). De ha cukorbeteg vagy, akkor diabetikusról. Ha épp fogyózol, akkor egyél a kedvenc gyümölcsödből.

Ha nincs férjed, vagy párod, biztos, hogy van olyan barátnőd, akihez közel állsz. Hívd fel, és beszélgess vele. Ne panaszkodj, csak egyszerűen hagyd magad kihúzni a jelenlegi lelkiállapotodból.

Nos, ha ezeket megcsinálod és még mindig baj van (amit nem hiszek), akkor akár hívj fel engem.

Mindenesetre ebből az is látszik, hogy csak Te tehetsz arról, ha rossz kedved van. 1000 módja van annak, hogy jobb kedvre derítsd saját magad.

Akkor meg miért ne tennéd?

Ha úgy érzed, szükséged van megerősítésre, vagy bármilyen útmutatóra azzal kapcsolatban, hogy az életed kicsit pozitívabb irányba forduljon, keress bátran a 0620/9394524 telefonszámon, vagy írj nekem!