Saját példám a változásra

Tanítás

Egy új világ nyílt ki előttem az elmúlt két napban. Elmeséljem miért lesz ez Neked is jó, kedves Olvasóm?

Hadd kezdjem ott, hogy pedagógus családból származom, de azt mindig is tudtam (???), hogy tanítani nem szeretnék. Én, hogy tanítsak, előadást tartsak? Elképzelhetetlen volt. Mit tudnék én mondani embereknek? Persze teltek múltak az évek, elkezdtem emberekkel foglalkozni, de egyszerre mindig csak eggyel, vagy egy párral. Aztán most ősszel sok minden megváltozott az életemben, aminek kapcsán elhatározásra jutottam.

Még valamikor november táján eldöntöttem, hogy jövő évben előadásokat, tréningeket fogok tartani. Fogalmam nem volt hogy fog ez összejönni, de azt éreztem, hogy kikívánkozik belőlem, hogy már ne csak egyes ügyfelekkel találkozzak, hanem egyszerre nagyobb létszámú embert, párt tanítsak arra, hogyan lehet boldog kapcsolatban élni akár évtizedeken keresztül. Hogy kell az akadályokat venni, a krízis helyzeteket megoldani és élvezni egymás társaságát és együtt az életet? Eszembe se jutott már a sok-sok évvel ezelőtti elhatározásom.

Azt viszont már korábban is megtapasztaltam korábban, hogy ha biztos vagyok az elhatározásomban, akkor a hogyan valahogy mindig megjön.

Ez történt most is!

Az elhatározásom után egy héttel a postafiókomban landolt egy email, amelyben a párkapcsolati témában számomra leghitelesebb oktató online előadó és tréner tanfolyama landolt. Természetes, hogy azt éreztem, hogy ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaptanék! Nagy lendülettel nekiálltam tanulni, feldolgozni az anyagot.

Az elmúlt két napban volt ennek a tanfolyamnak a gyakorlati oktatása. Nem csak megerősített abban, hogy

  • igen, ezt kell csinálnom,
  • igen, meg fogom tudni csinálni,
  • igen, élvezem is, amit csinálok.

Mit adott nekem ez a két nap?

Megtanított:

  • mosolyogva, szeretettel telve “elviselni” a fürkésző tekinteteket,
  • élvezni a hosszantartó tapsot,
  • határozottnak lenni,
  • lazának lenni előadóként 11 figyelő szempárral szemben.

Először pedig nem úgy tűnt, hogy ez könnyű lesz.

Nem utolsó sorban 9 kitűnő, tehetséges, remek kollegával, EMBER-rel ismerkedtem meg. Egyikük megfogalmazása szerint egy kis “családdá” váltunk a két nap alatt. Ez tényleg így lett. Egy olyan kis műhely jött létre, ahol fel se merülhetett a szakmai féltékenység, sokkal inkább egymás segítése, megerősítése

Tudom, hogy most ebben a cikkben nem úgy tűnik, hogy nagy tanítás volna, DE AZ VAN. Az egésznek a gyümölcsét pedig Ti fogjátok learatni 2019-ben, ezt megígérem.

Tarts velem a facebook oldalamon, ha szeretnéd figyelemmel kísérni az előadások, tréningek időpontjait. 

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.