Sok introvertált egyedülálló, akik társat keresnek úgy gondolják, hogy ők hátrányból indulnak másokkal szemben. Mert

 

Mi jellemzi az introvertált személyiségű embereket?

 

  • Kerülik az ismeretlen emberek társaságát.
  • Nem tudják felhívni magukra a figyelmet.
  • Rosszul érzik magukat ismeretlen helyzetekben.
  • Nem szívesen kezdeményeznek, hisz még észreveszik őket.

 

Én ezt nem fogom megcáfolni, mert ez valóban így van. Ám a fentiek mellett az introvertált embereknek rengeteg előnyük van az extrovertáltakkal szemben:

  • sokkal empatikusabbak, mint extrovertált társaik,
  • jó hallgatóság,
  • analizáló képességük miatt ki tudják választani a számukra legjobb társkereső platformokat,
  • miután nehezen szánják rá magukat a személyes találkozóra, addig levelezés útján már elég jól megismerik a “jelöltet”.

 

Ha elhatározunk valamit, mindig azt érdemes megnézni, hogy mik azok az előnyeink, amik segítenek bennünket a célunk elérésében. Ha ezekre koncentrálunk, máris erősebbnek érezzük magunkat és így egész más lesz a hozzáállásunk. Így működik ez a társkeresés területén is.

Az introvertáltaknak kifejezetten kedvezőek a virtuális platformok, hiszen nem kell rögtön megmutatkozniuk. Míg egy extrovertált feltesz egy nagyjából kitöltött profilt magáról, az introvertált pontos, részletes információkat ad meg.

Ő szívesen levelezik hosszabban, ami segíti, hogy mire eljön az első találkozás ideje, már ne tűnjön a másik teljesen idegennek. Ugyan nehezen nyílik meg, ellenben nagyon szívesen hallgatja a másikat. Így van ez írásban is. Ezzel viszont nagyon szimpatikusnak tud tűnni a partner számára. Találkozáskor is nagyon figyelmes hallgatóság, ami fokozza a már kialakult szimpátiát. Szemben sok extrovertálttal, akik vagy magukról beszélnek, vagy várják már, hogy beszélhessenek.

 

Kedves introvertált társkeresők!

 

Csak ajánlom, hogy bátran fogjatok bele, és használjátok ki a személyiségetekből adódó előnyöket. Ezeket ismerve egész nyugodtan, magabiztosan fel tudtok lépni. Nincs az az extrovertált, hangadó, önbizalommal teli társkereső, akit ne tudnátok lepipálni a Ti visszafogott, érdeklődő, komoly hozzáállásotokkal. Akinek pedig az extrovertált személyiségű párra van szüksége, azzal Ti se akarnátok sokáig együtt lenni.

Ha nem vagy tisztában vele, hogy Te milyen mértékben vagy introvertált, vagy extrovertált, töltsd ki a tesztet, és legyél tisztában magaddal!

 

Ha régóta próbálkozol és még nem sikerült megtalálni a társad, keress bátran! Segítek  megtalálni a Hozzád illő utat ahhoz, hogy ne kelljen tovább egyedül élned.

Ha napi párkapcsolati tippeket szeretnél kapni, kövess a Facebookon!

Csatlakozz hozzánk az Újratervezés 40 felett csoportban!