Kevés olajon megpirítom a hagymát, amikor üveges, beleteszem a húst, kevés só, bors ízlés szerint, stb. Én nem vagyok egy konyhatündér, de ha valami a megadott receptben nem az ízlésünk szerint van, akkor változtatok az összetevőkön, és időnként egész jó új ételek születnek, amiknek nevet adunk. Ezzel együtt csak akkor fordulok elő a konyhában, amikor nagyon muszáj. De mivel nem ez a mostani fő téma, ezért ezt most nem is fejtem ki, hogy ez miért alakult így és hogy hatott az én gyermekeim lelki fejlődésére. Erre majd a cikk végén kicsit visszatérek.

Hasonló jutott eszembe a minap, amikor bérelhető helyiséget kerestem önismereti találkozók megtartásához. Megnéztem legalább hármat, és ha lehetett volna, a háromból össze tudtam volna gyúrni egy ideálisat. De ezt sajnos nem tudtam megtenni úgy, ahogy azt az ételekkel időnként szoktam.

 

Hogy is van ez a párkapcsolatok esetében?

Elsősorban társkeresőknél szoktam azt hallani, hogy találkoznak férfiakkal (a nők), és egyik se jó.

“Gyenge a felhozatal” – szokták mondani.

  • Az egyik jóképű, de nincs miről beszélgetni vele.
  • A másikkal egész jól elbeszélget, de ápolatlan benyomást kelt.
  • A harmadik jól is néz ki, lehet is vele jókat beszélgetni, de még nem zárta le teljesen az előző kapcsolatát.

Sajnos itt is, ahogy az ingatlanoknál, nem lehet három emberből egy ideálisat összegyúrni.

 

Előfordul ez sokszor házasságokban is.

“Nagyon jól elvagyunk, szeretjük egymást, de már nincs meg az a tűz, ami korábban volt. Viszont megismerkedtem valakivel, aki újra felpezsdíti a véremet.” Ez megint nem a jó megoldás.

Ebben az esetben viszont van jó megoldás. Hiszen ha megvolt az a tűz valamikor, akkor ha nem is magát a tüzet, de az egymás iránti vonzódást, közelséget vissza lehet hozni. Ebben tud segíteni szakember, akinek ehhez konkrét módszerei, eszközei vannak, amit a kezetekbe adva használni tudtok. Mindjárt megvan a többféle szükséglet egy kapcsolatban való kielégítése.

Az előző példában, a társkeresőknél pedig tudomásul kell venni, hogy az, aki mindenben megfelel a Te igényeidnek, nincs. Legalábbis lehet, hogy egy élet kevés, hogy pont őt megtaláld. Érdemesebb olyanokat keresni, akik majdnem mindenben megfelelnek. Érdemes fontossági sorrendet tenned az értékrendedben, az értékeid között és a legfontosabbakra koncentrálni. A többivel meg kell tanulni együtt élni. Neked is vannak olyan tuljadonságaid, szokásaid, amikre nem vágyott kifejezetten az új partnered, de azokkal együtt fogad el. Tégy Te is így! A legfontosabb értékek fontos, hogy egyezzenek. El kell fogadni, hogy ha valaki mellett döntünk, akkor egy csomagot fogadunk el. Ne is próbáljuk megváltoztatni és főleg ne hasonlíthassuk másokhoz! Váljatok idővel az ideális párrá egymás számára. Ez lehetséges!

 

Visszatérve a gyerekeim lelki fejlődésére….

Sokkal nagyobb hatással van a gyerekek lelki fejlődésére a szüleik kapcsolata a, mint hogy mennyire tökéletes háziasszonyok vagyunk. Ha jó mintát látnak arra, hogyan kell együtt élni, hogyan kell véleményeinket ütköztetni, a közös nevezőt megtalálni, egymás felé a szeretetünket kimutatni, boldogabbak lesznek, mintha, szuperül vezetik a háztartásukat, de közben boldogtalanok. Elárulom, a lányom se szeret főzni (ugye, micsoda meglepetés!). Szerencsére a vőlegénye igen. Nagyobb lenne a baj a jövőjüket illetően, ha olyan mintát vinnének magukkal, ami szinte lehetetlenné tenné a kiegyensúlyozott párkapcsolat fenntartását, hiszen ezt is meg kell tanulni.

 

Ha Te is kűzdesz hasonló gondokkal, ne habozz, keress bátran! Megtaláljuk együtt a megoldást!

Napi párkapcsolati tippekért kövesd a Facebook oldalamat!

Csatlakozz hozzánk az Újratervezés 40 felett csoportban!