Petróczi Katalin
h á z a s s á g m e n tő

Kosár

Mire figyeljünk, ha online ismerkedésbe kezdünk?

43.poszt

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.21.4″ link_option_url=”https://www.petroczikatalin.hu/kapcsolat/” link_option_url_new_window=”on” z_index_tablet=”500″]

Mostanában sokan találnak meg olyan problémával, hogy az online ismerkedés során nem találnak egy rendes nőt/férfit sehol.

Mi is áll ezeknek a hátterében? Ha mindenki egy rendes férfit, illetve nőt keres, akkor hogy lehet ez? Hiszen magáról mindenki állítja, hogy rendes, tehát csak egymásra kéne találniuk. De hogy kinek mi a rendes, ez persze annyiféle, ahányan vagyunk.

Az alábbi nehézségek, amiket én szinte minden esetben látok:

1/ Eleve rengeteg elvárással kezdünk neki az ismerkedésnek. Ha megkérdezek valakit, hogy ő tulajdonképpen kit is keres, sok esetben csupa olyan tulajdonságot hallok, ami az illetőben nincs meg. Hiszen ha megkérdezem, hogy vajon Te ezekkel rendelkezel-e, akkor minimum nagy hallgatás a válasz. Vagy az, hogy nem, mert…. de ha olyan pasi lenne mellettem, aki, akkor…..

Vagyis még mindig ott tartunk sokszor, hogy meg akarunk felelni. Ha az ember nem tudja saját magát adni, akkor először ezen kell dolgoznia, hogy a saját önbecsülése helyreálljon. Mindjárt kevesebb lenne az elvárás is.

De még egy mondat az elvárt külső és belső tulajdonságokról… Gondolom Ti is találkoztatok már olyannal, amikor egy ismerősötök szerelmes lett. Amikor pedig bemutatta nektek szíve választottját, nagyot néztetek, hiszen semmiben nem egyezett az előtte leírt ideáljához. Mikor az ember ilyenkor megkérdezi (mert én ismerek ilyet), hogy lehet ez, hiszen se nem olyan magas, és egyébként is, diplomája sincs, holott ez alapfeltétel volt. Akkor jön a választ: “De a kisugárzása ellenállhatatlan!!!

Szóval ennyit az elvárásokról.

2/ Egy új divat  az online társkereső oldalakon kívül a facebookon való ismerkedés. Hiszen itt a csoportokban lehet eleve hasonló érdeklődésűeket megismerni, sőt, egyszerre többekkel is lehet levelezni. Többen beszámoltak róla, hogy csupán a online ismeretség alapján beleszerettek valakibe. Hiszen annyira hasonlóan gondolkodunk, helyesen ír (ez már valami!). Azt látom, hogy a kapcsolatépítés, is teljesen átment a online világba. Az természetes, hogy nyitnunk kell, hiszen ez feltétele, hogy megtaláljuk a párunkat. Hiszen ha begubózunk, senki nem fog bekopogni, akit elképzeltünk magunknak. Ez nem működik úgy, hogy majd erősen vizualizálom és bevonzom. Ehhez tennünk is kell, merni kell lépni a valóságba. De ennek az online ismerkedésnek nagy veszélye, hogy sokáig csak chatelünk, jönnek-mennek a holdacskák, a napocskák, az egyre intimebb üzenetek és egészen belehabarodunk valakibe, akit jószerével nem is ismerünk.

Összegezve röviden azt javasolnám, hogy hozzuk magunkat ismerkedésre alkalmas állapotba, váljunk mi magunk is pozitív kisugárzású, magabiztos, boldog emberré aki vonzó mások számára. Ha pedig belevágunk az online világba, minél előbb találkozzunk személyesen, minél többet beszélgessünk és előbb ismerjük meg a másikat, mielőbb nagyon belehabarodnánk egy virtuális partnerbe.

Ha Neked is nehezen megy a társad megtalálása, keress bizalommal! Együtt megtaláljuk, hol akadtál el!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Facebook
E-mail
Ha Te is úgy érzed nincs rendben a házasságod és szeretnél tenni érte, keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

E-mail: boldogan@petroczikatalin.hu

Telefon: +36 20 939 45 24

Oszd meg, mit gondolsz a témáról!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük